Тази вечер (18 април) bTV отново спря ,,Шоуто на Слави''. Излъчва се запис от старо предаване - избор на партньорка на г-н Андреев.

На скрол лента е пояснено, че днешното предаване няма да бъде излъчено ,,поради несъответствие със стандартите на телевизионното съдържание''.

Тази вечер гост на Слави е бил журналистът от Нова тв - Васил Иванов, който по-рано днес обяви, че напуска медията след 14 години работа там, тъй като му била налагана цензура през последната една година.

Журналист обвини шефовете на Нова тв в цензура

Журналист обвини шефовете на Нова тв в цензура

Разследващият журналист Васил Иванов обяви, че ще направи разкрития в "Шоуто на Слави"

Изглежда Слави и Васил Иванов са обсъждали именно цензурата в медиите. Изглежда от Нова тв са помолили колегите си да свалят днешното предаване.

Нова тв отговори на Васил Иванов, който подаде оставка

Нова тв отговори на Васил Иванов, който подаде оставка

От медиата поощриха шефката на новините и пожелаха успех на напускащия

Ето какво обяснение за случилото се има на официалната страница на ,,Шоуто на Слави'' във Фейсбук:

,,Скъпи приятели, тази вечер "Шоуто на Слави" отново не бе излъчено. Публикуваме писмото, което Слави Трифонов изпрати до медиите:

Уважаеми колеги журналисти,

тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов".