Известни личности се включиха в традиционно барбекю-състезание по повод Деня на Независимостта.

Константин Каменаров и Радина Червенова, Маги Желязкова, спортните коментатори Камен Алипиев и Момчил Манчев, Денис Ризов и Николета Бонева се включиха в една весела и живописна надпревара в приготвянето на ястия на дървени въглища.

Готварските си умения демонстрираха също Елена Ангелова (Мис Мългария 99) и Елица Любенова (първа подгласничка на конкурса от 2009-а). В състезанието влезнаха и тазгодишната ни представителка на "Евровизия" Поли Генова с композитора Дани Милев. От музикалната гилдия се включиха също Крум и Йоанна.

Всеки от участниците получи кутия с продукти, чието съдържание стана известно секунди преди старта на надпреварата. За 40 минути всеки от отборите трябваше да приготви ястие на дървени въглища.

Задължително условие бе използването на уиски Jack Daniel's в рецептата. Водещ на надпреварата и "автор" на кутиите, различни за всеки участник, бе Ути Бъчваров, а журирането бе оставено в ръцете на трима професионални готвчи.

По време на кулинарното състезание Денис Ризов получи подкрепа от манекенката Цеци Красимирова, която бурно аплодираше рокаджията.

Победител по точки се оказа тандемът на Маги Желязкова и светската репортерка  Биляна Георгиева-Биба. Двете сготвиха Пиле "Джак" върху канапе от пиле с чубрица. Отборът на кралиците на красотата Елена Петрова и Елица Любенове получи заслужен приз за най-добре изглеждащо ястие за техните "Джак Рипс" - Мариновани ребра със салца от зелени маслини".

Певците Йоанна и Крум се сдобиха с приз за най-вкусно ястие с тяхната "Оранжева хармония" - Калмари с манго и нектарини, мариновани в уиски.

В категорията "Най-иновативно използване на кехлибарената напитка бе отличен тимът на музиканта и тв водещ Денис Ризов и неговото произведение - "Раздърпан заек".

Макар и извън групата на призьорите, тандемът на Коко Каменаров и Радина Червенова смая присъстващите с ефектно изпълнение - "Фламбирано свинско бонфиле с гарнитура "Мексикана". Семейство Каменарови сподели и своята тайна за успех в кухнята - "Не можеш да развалиш ястие с много масло".

Най-екзотичното предизвикателство пък се падна на двойката ТВ коментатори Момчил Манчев и Камен Алипиев, които представиха специалитет от конско месо.

Jack Daniel's барбекю състезанието е традиционна част от големия празник на американската общност в България по повод Деня на Независимостта, който тази година се проведе на 2 юли, в градината на Американския колеж в София.