Хиляди столичани се включиха в инициативата на "Живей активно!" 2009.

За четвърта поредна година някои от най-известните лица от света на спорта, сред които Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев, Нешка Робева, Тити Папазов, Евгени Иванов - Пушката, както и водещите Иван и Андрей поведоха фенове на активния начин на живот на пешеходен поход от НДК до Южния парк.

Невена, Магдалена Джанаварова и останалите финалисти от Music Idol 3, заедно с ансамбъла на Нешка Робева бяха звездите, които зарадваха всички участници в събитието с невероятните си изпълнения.

На 13 изградени сцени в Южния парк се проведоха спортни демонстрации, състезания, игри и концерти с участието на топ спортистите на България и популярни лица от телевизионния екран.

Сред активностите, които предизвикаха интерес бяха различни видове танци, волейбол, футбол, скално катерене, скачане на батут, фитнес упражнения и много забавни игри и активности за бебета, домашни любимци и хора от всички възрасти.

Инициативата "Живей активно!" се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот.