Поне половин милион лева е прибрал Графа от концерта си в "Арена Армеец" миналата седмица, съобщава "Уикенд". 14 000 души напълниха най-голямата зала у нас, за да го слушат, с което майсторът на баладите почти изравни постижението на Лили Иванова от преди 5 години, когато примата продаде едва 1000 билета повече от него.

Снимка 287503

Източник: сн. Нели Куртева

Практичният Влади заложи на оборот, пускайки местата за шоуто си с възможно най-ниските цени. Бизнес стратегията на Влади Ампов доста се доближава до тази на колегата му Веско Маринов, който също е прочут с романтичната си музика, както и до веруюто на продуцента Митко Димитров - Пайнера, който от всичко на света най-мрази скъпите билети, защото му гарантират празни седалки. По техния пример Графа пусна пропуските за концерта си с цени от 25 до 50 лева, което в тази скъпа зала е абсолютният минимум.

Снимка 287502

Източник: сн. Нели Куртева

Отделно от това той заложи на масирана реклама, която продължи с месеци, прие място на ментор в "Гласът на България" по Би Ти Ви, за да си гарантира постоянно медийно присъствие, и не спря да напомня за себе си, докато не продаде и последния билет. Дори му се наложи да пусне допълнителни бройки, той като раздаде безплатно с цел реклама поне 1000 билета в различни игри и медийни партньорства.

Снимка 287500

Източник: сн. Нели Куртева

Резултатът от цялото усилие е 500 бона приход, показват грубите сметки. Не е изключено всичко до стотинка да е влязло в джоба на изпълнителя, защото разходите по хонорарите на музикантите, наема на залата и техническото изпълнение на шоуто са платени от спонсори.