Милиардерът Робърт Макс е некоронованият цар на недвижимите имоти в Ню Йорк. (Сещате се за Доналд Тръмп, нали?) Небостъргачи носят неговото име, медиите го третират като кралска особа, красиви жени мечтаят да бъдат видени с него. Безмилостен, груб, отмъстителен, но и на моменти необяснимо симпатичен, Макс едновременно привлича и отблъсква. Дори когато иска да купи един от символите на града - Рокфелер Сентър - и да го нарече на себе си.

Към писателя Дейвид Колинс съдбата не е толкова благосклонна. Романите му не се продават. Бракът му се разпада. За да изкара пари, много пари, се съгласява да напише следващия бестселър от името на Макс. Работата изглежда учудващо лесна и необвързваща.

Животът както винаги поднася изненади. Писателят у Дейвид взема връх и той осъзнава, че това е последният му шанс да напише нещо наистина значимо, да си възвърне самоуважението и да спечели отново жената, която още обича. Финансовата криза е променила и света на големите пари. Вече няма лесен достъп до свеж капитал и империята на Макс започва да се клати. Нима всичко е било просто пирамида, изградена върху лъжи, машинации и фалшиво счетоводство? Назряващият конфликт между губещия позиции и богатство магнат и писателя, решил да разкрие истината, заплашва да излезе извън контрол.

Пълна с актуална информация като вечерните новини, истинска като самия живот, смешна и стряскаща като гръцка комедия, „Животът на Макс" ни въвежда в най-висшите ешелони на американския бизнес и ни предлага неописуемото удоволствие да станем свидетели как лошите си получават заслуженото.

Ню Йорк Дейли Метро