За авторката:

Лулу Тейлър живее в Лондон. Тя обожава парфюмите и с удоволствие прави проучване по темата, за да напише „Нежна империя". Тя е завършила Оксфорд и е живяла на различни места по целия свят. Романите й изобразяват проникновено и увлекателно живота на висшите прослойки.

 

За книгата:

Сестрите от семейство Тревелян винаги са били на върха - великолепни, богати и скандални. Те харчат за два дена повече, отколкото другите печелят за цяла година. Те се къпят в лукс и слава. Те са свикнали да угаждат на всеки свой каприз, а богатството им ги защитава от ударите на съдбата...

Джемайма, Тара и Попи винаги са се чувствали сигурни в сянката на могъщата си фамилия. Но какво действително се случва в техния живот?
Джемайма търси спасение от отегчението на брака си с английски благородник и намира утеха в лукса и извънбрачните връзки. Единствената цел на Тара е да постигне финансова независимост от семейството си. Тя е успяла бизнесдама със съпруг и две деца. Но каква е цената за „идеалния" й живот? Най-малката от трите - Попи - иска да се освободи от оковите на семейното наследство, но не и да се лиши от парите и разкоша. Разглезена от вниманието и любовта, които е получавала през целия си живот, тя се опитва да пробие сама и изживява тръпката от опасната любов.

Ала след смъртта на майка им животът на трите сестри се сгромолясва. Могъщата семейна фирма за парфюми загива и е оставена в техните ръце. Джемайма, Тара и Попи не знаят нищо за семейния бизнес, защото известният парфюм „Чаена роза", спечелил тяхното богатство, е притежание на семейство Тревелян от поколения.

Заобиколени от повече врагове отколкото приятели, трите сестри обединяват усилията си и се изправят сами срещу финансовите изпитания и призраците от миналото. Те имат само една година, за да вдигнат на крака компанията, защото в противен случай конкуренцията ще им отнеме всичко.

Ще се справят ли с предизвикателството в свят, изтъкан от интриги и подлост? Или наистина са толкова разглезени и безразсъдни, за каквито ги мислят всички?

От английските имения до небостъргачите на Ню Йорк, от разкоша на парижкия „Риц" до усамотението на мексиканските плажове, сестрите Тревелян ще се борят да докажат, че могат да печелят от своята страст.