Дарина Аврамова от Белица бе отличена на испанския конкурс "Boolino"."Boolino" стартира през ноември 2011 г. Идеята и смисълът на съществуването на Вoolino се основават на един прост факт като създаване на емоционални връзки с книгите и насърчаване на навици за четене от по-ранна възраст, подобряване на четенето с разбиране, което от своя страна, влияе положително на способността за учене.

Снимка 263621

На тазгодишното издание на конкурса участва блога www.semecaelacasaencima.com в който един от разделите е четене Leemos и негов автор е Дарина Аврамова, която живее в Испания от 15 години

Любовта към книгите и четенето и нейните две деца са основният й стимул. Стартира проекта през февруари 2016 с още три приятелки. Решават да се представят на конкурса с още 13 блога в категория литература за деца от 8 до 12г. Гласува публиката и се класират за финала с още два. Другите два финалиста са с над 4 години практика в блогосферата. Финалистите са разглеждани от писатели и издатели от цяла Испания и крайната дума е на Boolino.