За автора и трилогията:

Факт е, че Нора Робъртс се наложи като най-продаваната и обичана писателка сред почитателите на романите, съчетаващи горещи страсти с напрегнато и динамично действие. Тя е известна като една от най-продуктивните авторки в гилдията, но онова, което я прави световноизвестна, е необятното й въображение и талант.

Книгите на Нора Робъртс пленяват читателя не само с интригуващия сюжет, но и с майсторски изградените персонажи. Героите оживяват пред нас с чисто човешките си потребности и стремежи. Те се влюбват, страдат, борят се с житейските несгоди, преследват мечтите си, претърпяват неуспехи, постигат целите си. Милиони читатели по света заживяват със съдбите им, откривайки поне малка частица от тях в себе си.

Всеки роман на Нора Робъртс се превръща в тотален хит на световния книжен пазар, а милионите й почитатели нямат търпение да прочетат поредното заглавие. След огромния успех на „Кръгът", сега авторка №1 по продажби според класациите на „Ню Йорк Таймс" предлага на своите читатели поредната изключителна трилогия, озаглавена „Знакът на седемте". В нея отново присъства така характерната за Нора Робъртс тема за любовта. Тя обаче се разгръща на фона на много мистика, загадъчност и приковаващо вниманието напрегнато действие. Книгите от трилогията „Знакът на седемте" разказват за загадката, свързана с миналото на градчето Хокинс Холоу. В нея тримата млади мъже, станали причина за освобождаването на тъмната сила, и трите привлекателни жени, не случайно дошли в града, обединяват усилия, за да спрат шестващото зло.

Първата две книги от трилогията „Знакът на седемте" - „Кръвни братя" и „Град на демони", предизвикаха интереса на всички любители на напрегнатите и динамични сюжети и мистиката. За тях и за всички почитатели на Нора Робъртс ИК „Хермес" е приготвила поредното приключение в света на мрака и любовта. „Свещеният камък" е третата и последна книга от трилогията „Знакът на седемте" и поредното доказателство, че авторка авторка №1 по продажби според класациите на „Ню Йорк Таймс" става все по-добра.

 

За книгата:

Преди години, след ритуала за кръвно братство, Гейдж, Фокс и Кейлъб са се завърнали от гората, всеки с парче камък в ръка. Сега този камък ще стане тяхно оръжие в последната битка срещу демона.

Кошмари и видения за кръв, огън и зверско насилие започват да измъчват тримата приятели и Куин, Лейла и Сибил - жените, свързани с тях чрез съдбата. Шестимата съзнават, че злото набира сила, но сега трите части от ритуалния камък отново са събрани в едно цяло. Само трябва да открият как да го използват срещу демона.

В такъв решаващ момент хладнокръвието на комарджията Гейдж ще изиграе ключова роля в битката с тъмната сила. Той и Сибил имат еднаква дарба да предвиждат бъдещето, но това, което ги свързва, е любовта. Гейдж знае, че картите са раздадени, а изходите са два: пълна разруха или край на кошмара за Хокинс Холоу. Но той не обича да губи...