На мода излизат малките гърди. Така поне твърдят от Асоциацията на американските пластичните хирурзи. Данните се позовават на заявките на клиентките за пластична интервенция.

Повечето жени вече предпочитат скромния бюст на Тейлър Суифт например пред пищните форми на Ким Кардашиян. Това пише в-к "Ню Йорк Таймс, предава БТА.

Снимка 311081

Източник: iStock

От 2006 г. операциите за увеличаване на гърдите са най-популярни, като клиентките са готови да заплатят най-малко 4000 долара за чифт нови гърди. 

Но въпреки увеличения брой интервенции, средният размер на желаната чашка намалява. Хирурзите обясняват тенденцията с факта, че дамите се стремят да изглеждат колкото е възможно повече с естествен бюст.

Не е малък броят на клиентките, които повторно лягат под скалпела, за да намалят гръдната си обиколка и да се освободят от обемистите импланти, които са си сложили по-рано.

Снимка 311060

Източник: iStock

Естествено изглеждащите момичета са новият тренд

Малкият бюст

Според лекарите от Манхатън, модата на малкия бюст е била наложена най-вече от социалните мрежи. Сега трендът е на атлетичните девойки, редовно занимаващи се със спорт и със здравословно хранене.

Въпреки промяната в тенденциите, когато се облече така Ким Кардашиян не остава незабелязана

За намаляване на пищните гърди към операции пристъпват и куп звезди, които по естествен път са били надарени от природата. Модата на бюстовете със среден размер е засегнала и производителите на дамско бельо.

Кендъл Дженър пак е в съблазнителна роля

Кендъл Дженър пак е в съблазнителна роля

Моделката отказа на Victoria's Secret, но подписа с друга марка за луксозно бельо

Днес големите марки се ориентират към подчертаване на сексуалността на гърди от втори и най-много трети размер. Подобен размер на чашката има Кендъл Дженър, която наскоро стана новото рекламно лице на луксозна марка бельо.