Остава по-малко от седмица до премиерата на "Жокера". Ето защо решихме да запретнем ръкави и да си спомним всичко, което знаем за филма до този момент. Разбира се, там, където паметта не стигна, помогна IMDb.

Тод Филипс, Хоакин Финикс, Робърт Патисън и дали ще се срещнат Жокера и Батман

Ще се срещнат ли Батман и Жокера

Бъдещето на супергероя и суперзлодея

От видяното в трейлърите става ясно, че Артър Флек (Хоакин Финикс) е останал неразбран от всички на този свят. Той обожава комедията, но е бил отхвърлян стотици пъти, и дори психотерапевта му не може да го разбере. След цялата агресия, с която Артър се сблъсква, у него се надига една мрачна същност, чрез която той може да се изрази и най-добре.

Много важно е да влезем в киното напълно загърбили представата си за Жокера, която сме изградили от комиксите и филмите с негово участие. Причината е, че в интервютата си преди премиерата на филмовия фестивал във Венеция, режисьорът Тод Филипс даде ясно да се разбере, че това е напълно нова интерпретация на персонажа.

Във филма не е взето абсолютно нищо от комиксите, а ще видим как и какво е превърнало Жокера в това, което е - най-опасният враг на Батман. Филипс сподели и че не е мислил за продължение, но ако хората харесат филма, това би могло да се осъществи при едно условие - Хоакин Финикс също да бъде съгласен.

Пред New York Times режисьорът сподели, че са му били необходими над три месеца и няколко срещи, за да убеди актьора да поеме ролята. Това се дължи на факта, че Финикс не е искал да участва в типичния супергеройски филм, но в крайна сметка е бил убеден от Филипс, че случаят с "Жокера" не е такъв.

Всъщност, преди това Финикс е отрязал Marvel както да изиграе Доктор Стрейндж, така и да замени Едуард Нортън в ролята на Хълк. 

Но трудностите на Тод Филипс не са били само с актьора. Близо година му е необходима, за да убеди Warner Bros., че неговата визия за Жокера си струва. А тя ще бъде доста брутална, защото филмът е категоризиран като 18+.

"Жокера", Тод Филипс, Хоакин Финикс и последен трейлър на филма

Суровата история на Жокера

Имаме последен трейлър на "Жокера" с Хоакин Финикс

Хоакин Финикс е дал всичко от себе си, за да получим всички ние незабравимо преживяване. За ролята му се е наложило да загуби доста от телесното си тегло. Положението е било доста сериозно, защото всичко е трябвало да бъде снимано наведнъж - без опция за снимки на по-късен етап, за да не се застрашава здравето му.

Финикс (1.73 м) е най-ниският актьор, влязъл ролята на Жокера. Преди него това са правили Джак Никълсън (1.77 м), Хийт Леджър (1.85 м) и Джаред Лето (1.75 м).

Половинката на Хоакин Финикс - Руни Мара, е била сред смятаните за фаворити за героинята на Харли Куин в "Отряд самоубийци". В крайна сметка, както добре знаем, ролята е поверена на Марго Роби.

Виго Мортенсен е отказал ролята на Томас Уейн в "Жокера". По-късно Алек Болдуин я прие, но също се отказа от нея. В крайна сметка бащата на Батман ще бъде Брет Кълън.

В комиксите Жокера се превръща в това, което е, защото губи по ужасяващ начин съпругата и детето си, а след това пада в цистерна с химикали, които го обезобразяват. Всичко това довежда до лудостта му, но тази история не се е харесала на Тод Филипс. Ето защо ще видим (по думите му) по-реалистичен вариант.

Скот Хана, Aniventure Comic Con и какво е да рисуваш Батман, Спайдърмен и Жокера

Човекът, който рисува Батман, Спайдърмен и Жокера

Илюстраторът Скот Хана за рисуването и за бъдещето на супергероите и злодеите

Бюджетът на "Жокера" е 55 милиона долара, което според много експерти е нищожна част от парите, които по принцип се харчат за филми по комикси.

Премиерата на "Жокера" е на 4 октомври