Нова Зеландия беше една от държавите, които прие най-бързи и строги мерки спрямо разпространението на коронавируса. Затова и малката тихоокеанска страна стана и една от първите без нови случаи от седмици. Което пък позволи индустриите в страната да се върнат към нормалното си функциониране.

Снимка 478899

Източник: Twitter / Avatar

Една от тях е киноиндустрията. От този месец се подновява работата по няколко продукции, чиито снимките трябва да се случат в Нова Зеландия. Сред тях са телевизионната адаптация на "Властелинът на пръстените" на Amazon Prime Video, както и анимирания сериал на Netflix Cowboy Bepop.

Министерството на бизнеса, иновациите и заетостта позволи още и пристигането на екипите на дългоочакваното продължение на "Аватар", новия филм на Джейн Чемпиън The Power of the Dog и още няколко заглавия.

Снимка 473095

Източник: iStock

Общо 206 човека от филмовите продукции и 35 човека от техните семейства са получили разрешение да бъдат в Нова Зеландия в рамките на половин година. Според министерството това ще създаде 3 хил. нови работни места и ще генерира 400 милиона новозеландски долара приходи.

"Аватар 2", Джеймс Камерън, Джон Ландау и защо подновяването на снимките ще се забави

Защо подновяването на снимките на "Аватар 2" се бави

Джеймс Камерън и Джон Ландау вече са в Нова Зеландия, но...