Вече едва ли има човек, който да не знае, че през изминалия уикенд се проведе Comic-Con в Сан Диего. На него президентът на Мarvel Studios - Кевин Файги, очерта границите на четвърта фаза от киновселената на Marvel.

Marvel, Кевин Файги, Comic-Con в Сан Диего и всички продукции, които ще гледаме през следващите две години

Всички филми и сериали на Marvel през следващите две години

Кевин Файги хвърли доста бомби на Comic-Con в Сан Диего

През следващите две години ще видим една дузина филми и сериали, и просто нямаме търпение. Последното нещо, което Файги обяви на събитието, беше, че двукратният носител на Оскар Махершала Али ще стане супергерой.

И то не кой да е, а Блейд, в чиято роля сме свикнали да виждаме Уесли Снайпс. Това дойде като гръм от ясно небе, защото никой не подозираше нито, че Marvel готвят нов филм за Блейд, нито, че Али ще участва.

Снимка 435474

Източник: GettyImages

След това стана ясно, че новият Блейд няма да бъде част от четвърта фаза, а от пета, което значи, че ще трябва да почакаме доста, докато го видим по кината. Пред The Hollywood Reporter Кевин Файги каза също, че Махершала Али се е свързал с него, след като спечели втория си Оскар за поддържаща мъжка роля в "Зелената книга".

Махершала Али, Оскарите и баскетболът

Как се стига от баскетболното игрище до Оскар за поддържаща мъжка роля

Махершала Али може всичко и вече сме убедени в това

От думите на президента на Marvel Studios става ясно, че не е имало планове за подобен филм, но ще го бъде заради желанието на Махершала Али.

Новината за Блейд е дошла като гръм от ясно небе и за Уесли Снайпс, който изигра ловеца на вампири в трите самостоятелни филма. Пред ComicBook той е казал, че е било неочаквано за него, но достатъчно добре знае, че такъв е светът на шоубизнеса.

Ще видим ли още филми за Блейд

Ще видим ли още филми за Блейд

Според Уесли Снайпс, ще бъде нещо запомнящо се

Снайпс поздравява Махершала Али, като дори смята, че някой ден трябва да работят заедно. И тук ни озари една конспиративна теория, че и двамата ще вземат участие в новия филм. Причината е, че в края на миналата година Уесли Снайпс каза, че води разговори с Marvel за четвърти филм за Блейд.

Disney+, The Falcon and The Winter Soldier, WandaVision, Loki, What If...?, Hawkeye и какво знаем за сериалите със супергерои на Marvel

Какво знаем за сериалите от киновселената на Marvel

Disney+ тръгва тази есен и ни е подготвила много изненади

Като нищо, новият Блейд (Махершала Али) може да се окаже някой изгубен син на стария (Уесли Снайпс). Би било много хубаво, но ще почакаме и ще видим какво са ни подготвили.