Спокойно можем да кажем, че Comic-Con в Сан Диего е едно най-великите събития на света. Още от това изречение става ясно, че сме доста превъзбудени, но едва ли има човек, който да не е - след това, което се случи през изминалия уикенд.

"Отмъстителите: Краят", Кевин Файги, Marvel и добавените нови сцени във филма

Добавят сцени към "Отмъстителите: Краят"

Добър маркетингов ход

На специален панел (част от събитието) президентът на Marvel Studios Кевин Файги хвърли няколко бомби, тътенът от които ще отеква още дълго време.

С тях Файги разкри плановете за четвъртата фаза от киновселената на Marvel и всички филми и сериали (да, и сериали), които ще бъдат част от нея. И, да, Фантастичната четворка влиза в плановете на студиото.

Ето абсолютно всички обявени продукции, без да навлизаме в прекалени детайли, защото ще им обърнем специално самостоятелно внимание.

"Черната вдовица"

Това е първият самостоятелен филм за Черната вдовица. Оказва се, че ще бъде и първият от четвъртата фаза на киновселената на Marvel. За съжаление все още не знаем в кога във време ще бъде ситуирано самото действие.

Черната вдовица, Скарлет Йохансон, Флорънс Пю и кой нов герой ще видим във филма

Новият герой във филма за Черната вдовица

Наташа ще има сериозни проблеми

Добрата новината е, че знаем кой ще участва и каква ще бъде неговата роля. Скарлет Йохансон, разбира се, ще бъде Наташа, а новите лица са Дейвид Харбър (Алекси), Флорънс Пю (Йелена Белова), Рейчъл Вайс (Малена) и О-Т Фагбенли (Мейсън).

Премиерата на "Черната вдовица" е на 1 май 2020 г.

The Eternals

За този филм знаехме, че ще го има, но почти нищо около актьорския състав не беше официално обявено. Е, вече всичко е ясно.

Салма Хайек, The Eternals и ще стане ли актрисата супергерой на Marvel

Ще видим ли Салма Хайек като супергерой на Marvel

Определено ще бъде един от най-секси супергероите

Ричард Мейдън, Кумаил Нанджиани, Салма Хайек, Брайън Тайри Хенри и Анджелина Джоли взимат главните роли. Премиерата пък е насрочена за 6 ноември 2020 г.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Това ще бъде нещо доста различно за киновселената на Marvel. Шанг-Чи е майстор на бойните изкуства, а в неговата роля ще видим актьора Симу Лиу. И макар да е малко встрани от всичко видяно досега, героят му ще се изправи срещу престъпната организация Ten Rings, която беше представена в "Железният човек".

Премиерата на Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings е на 12 февруари 2021 г.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness

От доста време се говори за втори самостоятелен филм за Доктор Стрейдж. Ето, най-накрая и тук вече всичко е официално. Това, което стана ясно от Comic-Con в Сан Диего, е, че Бенедикт Къмбърбач отново ще влезе в главната роля. Във филма участие ще има и Скарлет, която ще бъде изиграна от Елизабет Олсен.

„Спайдърмен: Далече от дома“, Том Холанд и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Спайдърмен: Далече от дома“

Животът след „Отмъстителите: Краят“ продължава, а неприятностите за Питър Паркър предстоят

Президентът на Marvel Studios Кевин Файги каза, че в "Спайдърмен: Далече от дома" Мистерио (Джейк Джиленхол) може и да си е играл с термина мултивселена, но това не означава, че такава не съществува...

Заглавието на втория филм за Доктор Стрейндж пък ни кара да мислим, че именно с него ще бъде проправена пътека за мутантите, придобити от FOX.

Премиерата на Doctor Strange and the Multiverse of Madness е на 7 май 2021 г.

Thor: Love and Thunder

Миналата седмица стана ясно, че четвърти филм за Тор ще има, а на режисьорския стол ще се завърне Тайка Уйатити. Сега вече знаем, че и Крис Хемсуърт, и Теса Томпсън ще запазят ролите си на Тор и Валкирия.

Новината тук е, че в ролята на Джейн Фостър отново ще видим Натали Портман. Но истинската бомба е, че Джейн ще бъде нещо като женския вариант на Тор.

Премиерата на Thor: Love and Thunder е на 5 ноември 2021 г.

Това са и всички филми, които ще видим от Marvel през следващите две години, но те далеч не са всичко. Както знаем, в края на тази година ще заработи стрийминг платформата Disney+. В нея ще има и цели пет сериала.

The Falcon and the Winter Soldier се очаква през есента на 2020 г. WandaVision пък ще видим през пролетта на 2021 г. Loki ще се опита да ни прецака също през пролетта на 2021 г.

What If...? ще бъде първият анимиран сериал от Marvel Studios, който ще гледаме през лятото на 2021 г. А последният, който трябва да се появи през през есента на 2021 г., е Hawkeye.

Disney+ и кога ще бъде пусната стрийминг платформата

Disney+ и за България

Всичко изглежда доста обещаващо за Disney+

За всички тях - съвсем скоро ще кажем повече. Завършваме с последното, което Кевин Файги обяви на Comic-Con в Сан Диего - двукратният носител на Оскар Махершала Али ще бъде Блейд.