С всяка следваща роля Махершала Али затвърждава мнението, че ще остави името си в историята на киното. Този човек просто е уникален. Примерите за това са много, а сред тях най-отчетливи са ролите му в третия сезон  на "Истински детектив" и "Зелената книга". 

„Истински детектив“, Махершала Али, третият сезон на сериала и какво да очакваме от него

Какво да очакваме от трети сезон на „Истински детектив“

Изчезването на две деца ще разбуни духовете в малко градче

Точно за "Зелената книга" Али получи и втория в кариерата си Оскар за поддържаща мъжка роля. Първата си статуетка актьорът получи през 2017 г. за поддържаща си роля в "Лунна светлина"

Махершала Али в "Истински детектив"

Източник: HBO

Махершала Али в "Истински детектив"

Махершахалахашбаз Гилмор е рожденото му име, но когато приема исляма се прекръства на Махершала Али. Преди това да се случи обаче е бил запален фен на спорта, дори нещо повече. Али е играл баскетбол и в гимназията, и в колежа. 

За четири години в Saint Mary прави доста силни мачове, като най-силен е последният му сезон. Тогава за 27 изиграни мача като титуляр Махершала Али записва по седем точки и 1.8 борби средно на мач. 

Благодарение на колежанската си кариера пък е играл срещу легендата Стив Наш. Като играч го сравняват с Маркъс Смарт, който в момента играе за от Бостън Селтикс - сърцат и всеотдаен със солидна игра в защита.

Махершала Али с втория си Оскар за поддържаща мъжка роля

Източник: GettyImages

Махершала Али с втория си Оскар за поддържаща мъжка роля

Махершала Али е бил известен като най-добре облеченото хлапе в колежанската лига, защото винаги се е стремял да изглежда спретнат, пише The Undefeated. 

Оскари 2019 и кои са големите победители

Оскари 2019 и кои са големите победители

Златна статуетка за...

Кариерата като актьор започва през 2000 г. с участието в сериала "Срещи с Джордан" и продължава с малки роли в други подобни сериали. Светът на киното трябва да е благодарен на решението на Махершала Али да спре с баскетбола.