На 12 ноември тази година трябва официално да заработи стрийминг платформата Disney+. Съвсем естествено тя ще се окаже и най-голямата конкуренция на Netflix, които до момента доминират в стрийминг услугите.

"Междузвездни войни", The Mandalorian, Disney+ и колко струват епизодите на сериала

Колко милиона са похарчили Disney+ за сериала от "Междузвездни войни"

The Mandalorian дава сериозна заявка

Съдържанието на Disney+ ще бъде доста богато откъм вече излезли продукции, но се подготвят и много нови. Една от тях е The Mandalorian - сериалът от вселената на "Междузвездни войни".

На тазгодишният Comic-Con в Сан Диего президентът на Marvel Studios - Кевин Файги, потвърди официално, че се подготвят пет сериала със супергерои. И всички те ще бъдат предназначени за Disney+. Ето кои са и какво знаем за тях до този момент.

The Falcon and The Winter Soldier

Това беше едно от първите заглавия, за които се говореше. В него ще видим какви ги вършат Бъки Барнс (Зимният войник) и Сам Уилсън (Сокола) след събитията в "Отмъстителите: Краят".

Един от двамата (ако не и от двамата) се очаква да наследи Капитан Америка. Знаем и кой ще бъде основният злодей в сериала. Това ще бъде добре познатият ни Земо (Даниел Брюл), който ги надроби едни в "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016 г.)

Очакваме The Falcon and The Winter Soldier през есента на 2020 г.

WandaVision

В този сериал главни действащи лица ще бъдат Уанда (Елизабет Олсен) и Вижън (Пол Бетъни). В "Отмъстителите: Война без край" видяхме, че двамата имат връзка, но в края на филма Вижън беше убит от Танос.

И тук започнаха въпросителните около това как ще видим Вижън отново в действие, но сме сигурни, че Marvel са го измислили. От Comic-Con в Сан Диего разбрахме също, че действието в WandaVision ще се развива непосредствено след това в "Отмъстителите: Краят".

Също както и че сериалът ще бъде обвързан с втория филм за Доктор Стрейндж - Doctor Strange in the Multiverse of Madness, чиято премиера ще бъде на 7 май 2021 г.

Очакваме WandaVision през пролетта на 2021 г.

Loki

Локи ни е много симпатичен, защото постоянно се лута между това лош или добър да бъде, което -освен всичко останало, го прави и невероятно непредвидим като развитие герой. Подобно на Вижън той също беше убит от Танос в "Отмъстителите: Война без край". В "Отмъстителите: Краят" обаче видяхме как Тони Старк и Стив Роджърс се върнаха назад във времето при битката за Ню Йорк - именно когато Локи беше заловен.

Тогава той успя да вземе Тасеракта и да се телепортира на неизвестно за нас място. Сериалът ще ни разкрие какво се случило с Локи след "Отмъстителите: Краят", а за нааше най-голямо удоволствие, ще си го играе Том Хидълстън.

Очакваме Loki през пролетта на 2021 г.

What If...?

Ако нас питате, всичките продукции на Marvel ще крайно интересни. Този обаче ни привлича по особен начин. Може би защото What If...? ще бъде първият анимиран сериал на студиото. Базиран на комиксите със същото име, той ще ни покаже алтернативни на познатите ни от киновселената на Marvel събития.

Джефри Райт ще озвучава Уату, който ще играе ролята на пътеводител и разказвач. А най-якото е, че голяма част от героите в анимирания сериал ще звучат с гласовете на актьорите, които ги играят в познатите ни филми.

Сред тях са Майкъл Б. Джордан (Килмонгър), Себастиян Стан (Бъки Барнс), Джош Бролин (Танос), Марк Ръфало (Брус Банър), Самюел Л. Джаксън (Ник Фюри), Майкъл Дъглас (Ханк Пим), Натали Портман (Джейн Фостър), Крис Хемсуърт (Тор) и други. 

Очакваме What If...? през лятото на 2021 г.

Hawkeye

Не можем да определим Клинт Бартън, познат като Ястребовото око, като един от най-любимите ни герои, но със сигурност ще гледаме сериала за него.

И тук действията ще се развиват непосредствено след тези в "Отмъстителите: Краят". И тук Джеръми Ренър ще се завърне в главната роля. Кевин Файги разясни, че сериалът ще проследи как Клинт обучава своето малко протеже - Кейт Бишъп.

Marvel, Кевин Файги, Comic-Con в Сан Диего и всички продукции, които ще гледаме през следващите две години

Всички филми и сериали на Marvel през следващите две години

Кевин Файги хвърли доста бомби на Comic-Con в Сан Диего

В комиксите тя е част от Young Avengers и се подвиза под псевдонима Ястребовото око. Все още не знаем кой ще изиграе Кейт, нито каква ще бъде ролята ѝ в бъдещите филми на Marvel, но скоро и това ще стане ясно.

Очакваме Hawkeye през есента на 2021 г.