Комерсиалното продава и тази максима важи за абсолютно всичко. И за музиката, и за киното, и за каквото още се сети човек. Проблемът с музиката (но и с киното) е, че когато я подчиняваш на общовалидните очаквания на хората, тоест правиш я комерсиална, я обричаш и на предвидимост. Толкова, че от един момента нататък тя започва да звучи напълно еднакво и скучно.

Тита и колко секси е изпълнителката по бански

Колко секси е Тита по бански

Свят ни се зави

Христина Христова, която всички знаем повече като Тита, е от младото поколение в поп музиката. Звездата ѝ започна да изгрява през 2014 г., когато я гледахме в X Factor. Само две години по-късно гласът ѝ се развъртя по музикалните радиостанции и телевизии с парчето "Voodoo Kukla", където пригласяше на Криско.

Още тогава стана ясно, че Тита има потенциала да кара песните да се слушат много. И тя започна зда прави комерсиална музика. Последваха парчета като "Късай", "Антилопа", "Photoshop" и "Задната седалка", които бяха неизменна част от репертоара на повечето дискотеки и заведения.

А от тях така нареченият лирически герой ни ги напяваше все едни и същи, и все с дълбок сексуален заряд: "...стаята ми кънти да правим бели...", "...тук съм да ги скъсам и да им взема парите..." и култовото "Ах, каква си антилопа, газела - да ти пръсна дисплея и панела".

В края на миналата седмица обаче 20-годишната Тита реши да покаже на всички, които все още слушат българска музика, че може да има и по-различни песни. Такива, на които мястото им не е по клубовете.

"Първият човек" е бавна, лирична и... любовна. Все неща, които на фона категоричната агресия и секса между римите и думите в досегашните ѝ парчета, липсваха. Разбира се, не твърдим, че песента е някакъв музикален шедьовър, но е приятно да чуеш от млад изпълнител като Тита с нещо по-различно от напомпаните бийтове.

А до голяма степен това се дължи на един конкретен човек. Той отдавна работи с доста български изпълнители, сред които е и нашата любимка Михаела Филева. Боян Христов е името му, а негово дело са и музиката, и текстът и аранжиментът на песента.

"Първият човек" е част и от дебютния албум на Тита, който се очаква да излезе до края на тази година.