Много се радвахме, че няма да чакаме кой знае колко до втория сезон на The Witcher. Е, знаехме, че ще е поне година, но пък хубавите неща отнемат време.

The Witcher, Кристофър Хивджу и новите попълнения в сериала

Актьор от Game of Thrones влиза в The Witcher

Тук няма прокиснало козе мляко, но пък чудовищата изобилстват

Горе-долу сега трябваше да приключат и снимките на сезона, но заради пандемията те бяха прекратени още в ранен етап. Подновяването им се очаква да се случи чааак през август, което ни притеснява, че ще се отрази сериозно и на премиерната дата. Но това е положението и никой нищо не може да направи.

Притеснени сме и от факта, че новите правила, които се въвеждат на снимачните площадки заради коронавируса, ще се отразят негативно и върху самия втори сезон на The Witcher.

Лорън Шмид Хисрич

Източник: GettyImages

Лорън Шмид Хисрич

Създателят на сериала Лорън Шмид Хисрич казва в интервю за The Wrap, че пандемията ще засегне The Witcher.

"Ще се отрази на историята. Няма как. Но едно от най-хубавите неща да бъдеш сценарист на снимачната площадка е, че си там, за да направиш тези промени според нуждите от тях."

The Witcher, Ким Бодния от "Убивайки Ийв" и новото попълнение към сериала

Още един вещер влиза в The Witcher

Вторият сезон дава доста сериозни заявки

Хисрич казва, че през последните седмици по сценария са правени големи промени. Не пояснява какви точно са те, но се надяваме, че ще са за добро.

Лорън Шмид Хисрич казва също така, че объркващите три различни времеви линии от първи сезон няма да присъстват и във втори. Разбира защо феновете негодуваха, но от гледна точка на разказването на историите на Гералт, Йенефер и Цири е било необходимо.

The Witcher, Netflix и рекордът, който сериалът постави

Когато един вещер превземе Netflix

Доста хора са гледали полуголия Хенри Кавил

"Целта беше зрителите да опознаят всеки един от героите поотделно и единственият начин това да се случи беше да се разделят времевите им линии." Хубавото е, че поне този проблем няма да бъде на дневен ред.