Netflix съвсем стратегически изчакаха края на годината и малко преди празниците пуснаха първия сезон на The Witcher

Новите филми и сериали на Netflix през януари

Новите филми и сериали на Netflix през януари

Годината започва със сексуално образование

Оказва се, че това наистина е била добра идея. Според данни на стрийминг платформата, цели 76 милиона домакинства са гледали сезона през първите четири седмици от пускането му.

Това означава, че около 46% от абонатите на Netflix са гледали как Хенри Кавил бие лошите и млати чудовища. Тук обаче трябва да се вземе предвид, че стрийминг платформата е направила и промени в методиката на отчитане.

До този момент един акаунт трябваше да изгледа поне 70% от дадена продукция, за да бъде отчетен. Според новия метод, това вече ще се случва, когато акаунтът е гледал поне две минути дадения филм или сериал.

Всичко това означава, че първият сезон на The Witcher е най-гледаният дебютиращ сериал на Netflix до този момент, пише Variety.

The Witcher, Netflix, Хенри Кавил, критиката и това ли е най-високо оценената оригинална продукция на стрийминг платформата

Как The Witcher раздели критика и фенове

Сериалът на Netflix се оказа ябълката на раздора

Стрийминг платформата обяви и статистиката за режисирания от Майкъл Бейл 6 Underground с Райън Рейнолдс. Според данните им, 83 милиона домакинства са гледали филма за първите четири седмици от пускането му.