Вчера обърнахме внимание на рекорда, който "Спайдърмен: Далече от дома" постави за Sony Pictures. Днес имаме още новини около Спайди, но не сме сигурни как да ги приемем.

"Спайдърмен: Далече от дома", Sony Pictures Entertainment и кой е най-касовият филм на студиото

Sony имат нов шампион по печелене на милиарди

"Спайдърмен: Далече от дома" е на върха

Добре знаем, че Питър Паркър и супергеройското му алтер его са създадени от Стан Лий, а комиксите за него са издавани от Marvel. Sony обаче държат правата за създаването на каквито и да било филми с участието на супергероя.

Между Marvel и Sony имаше сделка, която позволяваше на президента на Marvel Studios Кевин Файги да бъде изпълнителен продуцент на двата филма за Спайдърмен, които са и част от киновселената на Marvel. По този начин да обвърже събитията в двата филма с тези от киновселената.

Било каквото било, както казват хората, защото сделката между Sony и Marvel е претърпяла промени. Тези промени се изразяват в това, че Кевин Файги няма да бъде замесен в подготвяните два филма за Спайдърмен.

Disney, 21st Century Fox и официалното финализиране на сделката

Disney официално придоби 21st Century Fox

А с нея и много супергерои като Дедпул

Към момента не е ясно как отделянето на Файги от проектите за Спайди ще повлияе на бъдещето на супергероя в киновселената на Marvel.

Marvel, Кевин Файги, Comic-Con в Сан Диего и всички продукции, които ще гледаме през следващите две години

Всички филми и сериали на Marvel през следващите две години

Кевин Файги хвърли доста бомби на Comic-Con в Сан Диего

В официално изявление Sony Pictures заявиха, че са разочаровани от решението на Disney и Marvel да прекратят работата на Файги по бъдещите проекти. От студиото обаче отдават това на допълнителните ангажименти, който ще се стоварят на главата на президента на Marvel Studios, с придобиването на героите от Х-Мен и Фантастичната четворка, пише Entertainment Weekly.  

Джеръми Ренър, който играе Клинт Бартън (Ястребовото око), реагира светкавично на новината в Instagram. Той публикува снимка на героя си от "Отмъсителите: Краят", а под нея помоли Sony да върнат Спайдърмен обратно на Marvel, където принадлежи.