Само седмица до премиерата на "Спайдърмен: Далече от дома" и вече едва се свъртаме в офиса от вълнение. Не само защото сме фенове на Спайди, но и защото филмът трябва да даде насоките как ще се развива киновселената на Marvel след "Отмъстителите: Краят".

"Спайдърмен: Далече от дома", Том Холанд, Зендая и най-стилните звезди на премиерата на филма

Най-стилните звезди на премиерата на "Спайдърмен: Далече от дома"

Нашият фаворит определено е Зендая

Понеже сме много любознателни, преобърнахме мрежата за всичко писано около "Спайдърмен: Далече от дома", но преди да започнем с интересните факти около филма, нека припомним накратко какво разбрахме от трейлърите.

Около първия имаше голяма суматоха. В края на 2018 г. Sony го прожектираха пред посетителите на Comic Con Experience в Бразилия, но всички останали по света измъчиха, като забавиха масовата премиера с месец.

От разпространените общо два трейлъра става ясно, че Питър Паркър (Том Холанд) се е върнал към ежедневието си, опитвайки се да се справи със загубата на Тони Старк (Робърт Дауни Джуниър). Последното няма да е лесна задача, защото Старк го вкара в отбора на Отмъстителите и беше негов ментор.

В опит да презареди батериите Питър решава да отиде на училищна екскурзия в Европа. Там обаче няма да му бъде никак спокойно, защото ще се запознае с Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън), който има мисия за него.

Оказва се, че щракването на Танос в "Отмъстителите: Война без край" е отворило цяло ново измерение (както го нарича Питър - мултивселена), откъдето са дошли и странни същества, които искат да унищожат Земята. От това измерение е и Мистерио (Джейк Джиленхол), който в комиксите е един от големите врагове на Спайдърмен. Във филма обаче няма и помен от тъмната му страна.

Мистерио и Спайдърмен ще се опитат да работят в екип, за да спрат злите същества. Без да навлизаме в повече подробности, се насочваме към фактите около "Спайдърмен: Далече от дома".

В първия тийзър, докато Питър си събира багажа за екскурзията в Европа, впечатление прави гравюрата върху куфара му - BFP. Това всъщност са инициалите на дядо му - Бенджамин Франклин Паркър. А както знаем, смъртта на дядото на Питър беше в основата на решението му да стане закрилник на слабите и неоправданите.

От паспортната проверка на летището пък виждаме, че рожденият ден на Питър Паркър е на 10 август. Интересно е, че точно на тази дата през 1962 г. Спайдърмен прави дебюта си в комикса Amazing Fantasy #15.

Отново в един от трейлърите чуваме как Спайдърмен пита къде е Капитан Марвел. Странното е, че това е първият път, в който Каръл Денвърс е наричана по този начин в киновселената на Marvel.

"Спайдърмен: Далече от дома" ще бъде 23-ият филм от киновселената на Marvel и ще сложи край на трета фаза. Продължителността на филма пък ще бъде 129 минути. Иначе казано, два часа и девет минути.

Джейк Джиленхол е бил спряган за ролята на Спайдърмен още през 2004 г. в "Спайдър-мен 2". Тогава Тоби Магуайър се контузва преди началото на снимките. Джиленхол се разминава с ролята само защото Магуайър успява да се възстанови на време.

С участието си в "Спайдърмен: Далече от дома" Джейк Джиленхол ще стане третият актьор от филма "Зодиак" (2007 г.), които играе във филм на Marvel. Другите двама са Робърт Дауни Джуниър и Марк Ръфало.

Според някои информации, Мат Деймън е трябвало да изиграе основния злодей в "Спайдърмен: Далече от дома", но е отказал ролята.

Самюел Л. Джаксън (като Ник Фюри) и Джон Фавро (като Хепи) взеха участие в първия филм от първа фаза, а сега ще направят същото и в последния филм от трета фаза.

Режисьорът на "Спайдърмен: Далече от дома" Джон Уотс потвърди, че в предстоящия филм няма да видим Майкъл Кийтън, който беше основният злодей в "Спайдърмен: Завръщане у дома".

"Спайдърмен: Далече от дома", Том Холанд, Джейк Джиленохл и нов  трейлър на филма

Какво се случва със Спайдърмен след "Отмъстителите: Краят"

"Спайдърмен: Далече от дома" ще бъде запомнящ се

От трейлърите виждаме, че в ръцете на Питър Паркър попадат слънчевите очила на Тони Старк, които, както добре знаем, въобще не са обикновени...

Премиерата на "Спайдърмен: Далече от дома" е на 5 юли