Досега открито сме заявявали пристрастията и симпатиите си към "Сам вкъщи" и ще продължим да го правим, защото без този филм за нас Коледа не е същата.

"Сам вкъщи", Джо Пеши, Маколи Кълкин и любопитни неща, които не знаехме за филма

Любопитни факти за "Сам вкъщи"

"Весела Коледа, мръсно животно"

Това важи в пълна сила и за директното му продължение "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" (1992 г.), който излезе само две години след първия филм.

В него Кевин (Маколи Кълкин) отново се озовава в ситуация, в която не може да разчита на родителите си, но този път не може да разчита и на дома си, защото е в Ню Йорк.

Именно в "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" кратка поява има и настоящият президент на САЩ - Доналд Тръмп, който тогава се славеше като магнат.

Тази поява на Тръмп обаче е била изрязана от канадската телевизия CBC, което предизвика доста полемики, както и реакция от самия президент.

Той написа в Twitter, че явно на министър-председателя на Канада - Джъстин Трюдо, не му харесва, че е принуден от САЩ да плаща на НАТО и търговски данъци.

Оказва се обаче, че изрязването на сцената с Тръмп не е плод на лично отношение. Поне това твърди ръководителят на обществените дела на CBC - Чък Томпсън.

"Сам вкъщи", Disney+, Арчи Йейтс и кой ще участва в новия филм

Disney избра новия "Сам вкъщи"

Ето кой ще наследи Маколи Кълкин

Според него, канадската телевизия е изрязала общо осем минути от "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" с цел осигуряване на повече време за реклами.

Доналд Тръмп, Танос, “Отмъстителите” и най-странното видео на президента досега

Тръмп се превръща в Танос в най-странното видео на президента досега

С щракване на пръсти Тръмп заличава половината жив свят

Оказва се, че това решение е взето и приведено в сила още през 2014 г. преди Доналд Тръмп да бъде избран за президент, пише HYPEBEAST.