След разочароващите резултати от бокс офисите на "Соло: История от Междузвездни войни", последващите филми, свързани с поредицата "История от Междузвездни войни", са в режим на изчакване.

Според Collider, източници разкриват, че от Lucasfilm - главният продуцент на франчайза, са решили да съсредоточат усилията си върху основната линия на поредицата и да ограничат бъдещи еднократни филми встрани от нея.

Снимка 349819

Източник: YouTube

Три седмици след излизането му в кината, приходите от "Соло: История от Междузвездни войни" в САЩ са в размер на 196.2 млн. долара. За сравнение, "Rogue One: История от Междузвездни войни" натрупва 455 млн. долара за същото време.

В световен мащаб общата сума за филма за Соло вече е 343.3 млн. долара, което е доста по-ниско от нужното темпо, за да достигне окончателния 1.06 млрд. долара на Rogue One.

Филмите, които влязоха в историята

Филмите, които влязоха в историята

Едва четири филма имат приходи над 2 милиарда долара

Всички филми, които са т.нар. допълнителни истории от "Междузвездни войни", първоначално са замислени, за да запълват празнината между реализирането на основните части. Епизод IX, режисиран от Джей Джей Ейбрамс, е планиран за декември 2019 г.

Но излизането на "Соло: История от Междузвездни войни" само няколко месеца след "Последните джедаи" доведе до това, което наричат "умора от франчайзинг", пише Guardian.

Освен историята на Хан Соло, бяха предвидени филми за ловеца на глави Боба Фет, както и за учителя Оби-Уан Кеноби. За момента не е ясно дали тези проекти също ще бъдат оставени на изчакване.