Популярният у нас производител на IT решения за дома и офиса Prestigio обяви резултатите от 3-ия Международен конкурс за карикатури „Следвай забавния път".

Журито и потребителите избраха 4 победители от близо 300 участия на карикатуристи от 35 държави.

Тази година конкурсът за карикатури бе насочен към художествената визия на всички забавни моменти, които съпътстват пътуването и навигацията в днешното hi-tech общество.

Голямата награда бе присъдена на Игор Конденко от Украйна за изключително креативната му карикатура „Лабиринт". Художникът, който ще получи 1000 долара, предлага забавна препратка към древногръцкия мит за чудовищния бик Минотавър.

„Златното място" бе присъденo на Пол Льорс от Люксембург за неговата карикатура „Доближаване до светофар". Той ще получи най-новия модел GPS навигатор на Prestigio - Prestigio GeoVision 430, както и 400 долара парична награда.

„Сребърното място" получи Истван Келемен от Унгария за участието си с „Персонална навигация". Той ще получи GPS Prestigio GeoVision 350 и 200 долара парична награда.

Специалната награда „Изборът на потребителите"  бе отсъдена в резултат на гласуване на посетителите на конкурсния уеб сайт. Най-силна подкрепа получи Олга Кузнетцова от Украйна за карикатурата си „Коли".

Тя ще получи Prestigio GPS Bluetooth receiver, както и парична награда от 100 долара.

Победителите бяха избрани от жури, състоящо се от 20 служители от офисите на компанията, базирани в Кипър, Чехия, Русия, Украйна, Беларус и Холандия. То включва и професионалисти - дизайнери и художници.

От компанията вече подготвят своя традиционен конкурс за художествена фотография, който ще бъде анонсиран в края на април.