Скандалите за сексуално насилие в Холивуд продължават, но разкритията се трансформират в разобличаване на порочни практики за неравностойното заплащане на мъжете и жените в киното.

Около новия филм на Ридли Скот се развихри поредна медийна истерия, след като преди време режисьорът безмилостно изряза Кевин Спейси от "Всички пари на света" и го замени с Кристофър Плъмър.

Ридли Скот с първи коментар за "изрязването" на Кевин Спейси

Ридли Скот с първи коментар за "изрязването" на Кевин Спейси

Или колко струва да махнеш холивудска звезда от филма си

Сега стана известно, че актьорът Марк Уолбърг е получил 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка Мишел Уилямс във филма. Така поне информацията обикаля световните медии и буди искрено възмущение. 

Двамата актьори си партнират във "Всички пари на света". Според американските медии актрисата Мишел Уилямс е получавала нищожните 80 долара на снимачен ден, или общо около 1000 долара за ролята си. В същото време Марк Уолбърг се е договорил за 1,5 милиона долара.

Марк Уолбърг и Мишел Уилямс

Източник: GettyImages

Марк Уолбърг и Мишел Уилямс

Истината е, че голямото несъответствие между заплащането на Уилямс и Уолбърг е дошло от преснимането на сцени от филма заради случая със Спейси. Клаузата за доплащането е била записана в индивидуалните им договори.

Според TMZ, на Уилямс й се е наложило да направи повторните снимки без допълнителен хонорар, докато в договора на Уолбърг изрично е било записано, че той не работи безплатно. Така актьорът е получил допълнителния хонорар, за разлика от актрисата.

Въпреки това социалните медии избухнаха за неравенството в заплащането. В Twitter Джесика Частейн нарече случващото се "напълно недопустимо".

Тя написа: "Моля ви, вижте изпълнението на Мишел Уилямс във "Всички пари на света". Тя е брилянтна актриса, носителка на Златен глобус и номинирана за Оскар. Работи във филмовата индустрия от 20 години. Заслужава повече от 1% от хонорара на екранния си партньор."