"То" едва се завърна по киноекраните с продължението си, а ето че се задава и следващият филм по книга на Стивън Кинг. Този път говорим за "Доктор Сън" - продължението на емблематичния роман и още по-култов филм "Сиянието". Джак Никълсън е заменен от Юън Макгрегър, а Стенли Кубрик - от Майк Фланаган.

Историята проследява Дани Торънс (Макгрегър) - порасналият син на героя на Никълсън. Той още притежава дарбата на "сиянието", но я е удавил в алкохол. Когато заминава в градче в Ню Хемпшир и започва да лекува алкохолизма си, той започва да ползва сиянието, за да помага на възрастни хора в местния хоспис да приемат смъртта. Това му печели прякора Д-р Сън, но и вниманието на зли свърхестествени същества, които се хранят с дарбата. Той и малката Абра (Кейли Кюрън), също дарена със сиянието, се оказват тяхна мишена.

Както се вижда от трейлъра, "Доктор Сън" не само ще е доста страховит, но и ще отдаде заслужена почит на "Сиянието" с възстановка на интериора на хотел "Панорама" и някои от ключовите кадри във филма на Кубрик.

Премиерата на "Доктор Сън" в България е на 8 ноември.