Често се случва да гледаме сериали, тръпките от които ни побиват със същата сила, с която и въпросителните не спират да ни човъркат след финалните надписи. От "Отворени рани" (Sharp Objects) вероятността тръпки да ни побиват е малка, но затова пък въпросите ще идват един след друг и след друг.

Ейми Адамс разследва убийство в Sharp Objects

Ейми Адамс разследва убийство в Sharp Objects

В новия сериал на НВО

Камил Прийкър (Ейми Адамс) е криминален репортер. В професионален план, тя по нищо не се различава от останалите си колеги. В личен обаче, нещата стоят по друг начин и Камил ежедневно се изправя пред своите демони - алкохола и спомените от миналото.

От психологическа гледна точка детството на Камил е пълна каша - тя е белязана от множество травми, в които се коренят и проблемите ѝ вече като зрял човек. А най-лошото е, че спомените не спират да идват отново и отново. Единственият начин да избяга от тях Камил намира в алкохола и в музиката.

В опит да помогне (а и за да изкара най-доброто от нея), шефът ѝ (Мигел Сандовал) я изпраща в родното ѝ градче Уинд Гап, Мисури. Причината: било е убито малко момиче, а сега е изчезнало и друго. Камил трябва събере всички факти и да провери на място вероятността в града да има сериен убиец.

Разбира се, връщането у дома въобще не ѝ харесва, защото то ще извика много спомени от отминали времена. Те пък ще подхранят виденията, които ще я връхлетят с всичката си сила.

Ще ѝ се наложи да се срещне и с майка си Адора (Патриша Кларксън), която никога не е крила разочарованието си от пътя, който поема дъщеря ѝ. Ще се сблъска и с полусестра си Ама (Елайза Сканлен), която ще се окаже, че не е толкова невинна, колкото изглежда.

На фона на тези преплитащи се лични истории, малкият град Уинд Гап има своята култура и начин на живот. Точно тях Камил е принудена да се опита разбере, ако иска да получи и историята, заради която е изпратена. Но никак няма да ѝ лесно, защото в Уинд Гап някой крие нещо.

Какво именно се опитва да разбере и детектив Ричард Уилис (Крис Месина), който е изпратен в града, за да работи по случая. Това е и причината двамата с Камил да се срещнат и да обединят стремежа си да разкрият истината.

Новите заглавия по HBO през юли

Новите заглавия по HBO през юли

Само две, но много силни

За да наклоним още везните в полза на "Отворени рани", ще кажем, че негов режисьор е Жан-Марк Вале - същият, който направи и "Големите малки лъжи". Там той събра Никол Кидман, Лора Дърн, Рийз Уидърспун, Зоуи Кравиц и Александър Скарсгард, за да може сериалът да спечели няколко Златни глобуса и награди Еми.

"Отворени рани" (Sharp Objects) тръгва по HBO от 9 юли