2018 г. се изнизва неусетно. Има обаче още един месец, в който Netflix са ни подготвили много, ама наистина много, нови филми и сериали. И въобще няма да се чудим какво да гледаме по празниците. 

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

11 заглавия, с които няма да скучаем

Memories of the Alhambra

Сериалът е корейски, но действието се развива в испанския град Гранада. Джин-Уу (Jin-Woo) е специалист в разработването на оптични устройства, който иска да отведе аугментираната реалност в нови измерения.

За да изпълни мечтата си обаче, той трябва да намери най-добрия разработчик на игри, който стои зад тази, в която се провеждат средновековни битки в двореца Алхамбра.

Ако двамата обединят усилията си, ще създадат нещо невиждано. Но въпросният разработчик внезапно изчезва и Джин-Уу е принуден да го търси. Така той се натъква на сестра му, която управлява малък хотел в Гранада. 

Взаимоотношенията между двамата ще му покажат, че добавената реалност не е по-добра от тази, която имаме.

Memories of the Alhambra е в Netflix от 1 декември

Dumplin'

Dumplin' разказва историята на Уилоудийн - plus-size тийнейджърка, чиято майка (Дженифър Анистън) е бивша кралица на красотата, занимаваща се в момента с организирането на конкурси. 

Дъмплин, както е наричана от майка си, живее спокойно и не обръща внимание на критиките и подигравките, които отнася за теглото си. Един ден обаче ѝ писва и решава да се яви на един от майчините конкурси. 

Ефектът е повече от изненадващ, дори за самата нея, защото много хора се вдъхновяват от примера ѝ и също се явяват, въпреки че "нямат данните" за това. 

Dumplin' е в Netflix от 7 декември

Mowgli: Legend of the Jungle

Вече писахме за Маугли и за това как направи рязък завой от Warner Bros. към Netflix. Ще видим как ще му се отрази това, но историята си остава същата. 

Mowgli: Legend of the Jungle на Netflix с нов трейлър и премиерна дата

Как Netflix си отгледа Маугли

Нов трейлър на филма с много говорещи животни

Момчето, отгледано от вълци, пораства и разбира, че не е животно, а човек. Досегът му до "своите" обаче ще го накара да проумее, че не принадлежи нито към животните, нито към хората. На всичкото отгоре ще трябва да заеме страна в спора между тях, а изборът ни се струва напълно логичен. 

Mowgli: Legend of the Jungle е в Netflix от 7 декември

Nailed It! Holiday

Филмите и сериали са хубави, но телевизионните предавания също не са за подценяване. А това е водено от екстравагантната Никол Байър и шеф Жак Торес. 

Двамата са обявили награда от 10 000 долара, а участниците трябва да готвят празнично, ама наистина празнично, за да впечатлят журито и да направят празниците си още по-хубави. 

Nailed It! Holiday е в Netflix от 7 декември

Out of Many, One

Този документален филм ще ни напомни, че САЩ е страна на емигранти. Затова и Out of Many, One разказва историята на няколко точно такива, решили да търсят щастието си в Америка. Но ще го направи и като покаже трудностите, през които са преминали, за да постигнат голямата си мечта - да станат американски граждани. 

Out of Many, One е в Netflix от 12 декември

ROMA

Това е първият филм на мексиканския режисьора Алфонсо Куарон ("Хари Потър и затворникът от Азкабан", 2004 г., "Гравитация", 2013 г.), който е продуциран от Netflix. 

Ето защо и ROMA ще проследи животът в Рома - един от кварталите на Мексико Сити, и по-точно този на Клео. Режисьорът рисува една емоционална картина на живота, социалната йерархия, вътрешните борби и политическите сътресения в страната през 70-те години на миналия век. 

ROMA в е Netflix от 12 декември

The Innocent Man

В шест части тази документална поредица ще ни разкаже за две убийства, които шокират малко градче в Оклахома. The Innocent Man се базира на книгата на Джон Гришам "Невинният (Убийство и несправедливост в един малък град)".

Убийства, заради които млад бейзболен играч е осъден на смърт. Проблемът е, че той е невинен. The Innocent Man ще включва интервюта с близки на жертвите, прокурори, журналисти и други, замесени в случая. 

Netflix все още не са пуснали трейлър, но по план трябва да бъде наличен в платформата им от 14 декември

Travelers

Идеята за група хора, които могат да пътуват във времето, няма как да не ни допадне. А Travelers е точно такъв сериал, чийто трети сезон ще ни разкаже още за Гранд Макларън и екипът му.

Те живеят в далечното бъдеще и разбират, че за да спасят Земята от разрушение трябва да се върнат назад в миналото. Това минало обаче се оказва XXI в. 

В третия сезон пътешествениците във времето ще трябва да се борят за оцеляването си, защото програмата и екипът им е бил секретен, но вече не е. И тук за съжаление все още липсва трейлър, но Travelers ще е в Netflix от 14 декември

The Protector 

The Protector е първата турска продукция на Netflix и проследява един мистичен свят. Действието ни среща с млад мъж, който ненадейно се сдобива със суперсили от мистериозен талисман. Той разбира, че е станал новият защитник на хората, а врагът му е само един, но безсмъртен. 

Момчето, разбира се, не е само, а има няколко поддръжници, които го учат и съветват. 

The Protector е в Netflix от 14 декември 

Bird Box

Това е филм, който също чертае доста лошо развитие на човешката раса и признаваме, че го очакваме с нетърпение. Мистериозна сила кара хората да се самоубиват и унищожават всичко по пътя си. 

В "Нито звук" на Джон Кразински не трябваше да се издава нито звук, а тук, за да оцелееш, трябва да станеш "сляп". Сандра Бълок влиза в главната роля на майка на две деца, която е твърдо решена да ги спаси. За да се случи това, те трябва да поемат на опасно пътуване, без да свалят кърпите от очите си.  

Bird Box е в Netflix от 21 декември

Diablero

Виждали сме доста филми и сериали за вечната борба между добро и зло, демони и ангели, но като тази в Diablero - едва ли. В първия сезон на сериала ще проследим какво се случва в Мексико, когато отец Рамиро Вентура разбира, че злото наистина съществува. 

Той ще обедини сили с трима необикновени супергерои, които се борят за това доброто да побеждава. Още по-интересно става, когато те злавят демони, паднали ангели и други подобни същества и ги продават на черния пазар, за да се бият помежду си в клетки.

Diablero е в Netflix от 21 декември

Selection Day 

Този дълъг и изпълнен с нови заглавия месец завършва с един индийски сериал. Той ни среща с едно 14-годишно момче, на което му е предначертано да стане велик играч по крикет. Проблемът е, че той мрази тази игра, но тренира само заради баща си, който е обсебен от идеята синът му да стане велик спортист.

Те дори се местят в Мумбай, за да може блянът на бащата да се изпълни, защото в големия град идват и големите възможности. Точно там момчето разбира, че не иска да се занимава с крикет, а има други интереси и ще се опълчи на властния си баща. 

Selection Day е в Netflix от 28 декември