Бъдещето на музикалните събития и концерти на живо продължава да е малко неясно. Коронавирус пандемията "отмени" всички такива през лятото на 2020 г., като принуди много музиканти да организират стрийминг концерти от дома си. Вероятно точно така е хрумнала идеята и за един нов фестивал.

Red Rocks Unpaused ще се състои между 1 и 3 септември изцяло онлайн, като самите концерти ще започват в 10 ч. вечерта американско време (което е 5 сутринта българско). Мястото, от където ще се предават, е амфитеатъра Ред Рокс в Денвър, станал известен с концертите на Джими Хендрикс, Бийтълс и U2.

Изпълнители пък са популярните имена на тази година - Мегън Тий Сталиън, Lil Baby, Фийби Бриджес, Сам Хънт, Nathaniel Rateliff & the Night Sweats. Още по-любопитното е, че зрителите ще могат да контролират пиротехниката, визуалните и светлинни ефекти на всяко едно изпълнение по собствен вкус.

Освен тази екстра, те ще могат да изпращат коментари на изпълнителите, които ще се прожектират в реално време на екраните пред тях. Бис изпълненията ще бъдат избрани след гласуване на публиката.

Red Rocks Unpaused може да се гледа безплатно през Twitter или VisiblexRedRocks.com.