Този петък, 21 юни, по кината ще тръгне "Мъже в черно: Глобална заплаха". Познаваме добре франчайза от трите филма, в които Уил Смит и Томи Лий Джоунс спасяваха света от извънземни инвазии.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" с Крис Хемсуърт и Теса Томпсън - първи трейлър на филма

Първи трейлър на новите "Мъже в черно"

Направо ни отвяха главите

На тях двамата и на всичките им премеждия сме се смели доста, ето защо бяхме повече радостни от новината, че се задава и четвърти филм - "Глобална заплаха". В него агентите в черни костюми отново ще трябва да спасяват света, но нещата ще бъдат малко по-различни. Причината е, че няма да видим нито Уил Смит, нито Томи Лий Джоунс, което си е малко тъжно.

Но носталгията е излишна, защото "Мъже в черно: Глобална заплаха" няма да игнорира предните три филма, а просто ще ги надгради, разширявайки вселената им.

Това ще се случи с включването на Крис Хемсуърт, който ще влезе в ролята на агент Ейч, и Теса Томпсън, която ще бъде агент Ем. Тук започват и интересните неща. Преди да стане агент на Мъже в черно, героинята на Томпсън прекарва близо 20 години, за да докаже на себе си, че тази свръхсекретна организация съществува.

Упоритостта ѝ е впечатляваща и тя успява да си извоюва място в екипа. И тук някъде (поне от трейлърите това разбираме) филмът прави нещо, което предните три не бяха - действието не се развива само в САЩ. Това е така, защото в Лондон е възникнал проблем и агент Ем е изпратена там.

Снимка 429677

Източник: Alexandra Films

В английската столица тя се среща с новия си партньор агент Ейч, който е считан за един от най-добрите в цялата организация (наред с героите на Уил Смит и Томи Лий Джоунс). Двамата ще трябва да се сработят бързо, защото над света е надвиснала сериозна заплаха. Още по-якото е, че Лондон няма да бъде единствената спирка, защото виждаме кадри от Париж, както и от пустиня (най-вероятно Сахара).

Новите агенти ще бъдат изправени пред трудната задача да спасят света, защото са се появили извънземни, които могат да приемат каквато форма и вид пожелаят. И естествено, не са добронамерени, а и се оказва, че организацията Мъже в черно е компрометирана. Очертава се да бъде интересно и най-вече забавно. 

Всичко това разбираме от трейлърите, излезли до момента, но има и доста неща, които не стават ясни от тях. Ето защо се поразровихме в IMDb, за да открием няколко интересни факта за "Мъже в черно: Глобална заплаха".

Снимка 429750

Източник: Alexandra Films

В началото е имало идея четвъртият филм за "Мъже в черно" да бъде кросоувър (филм или сериал, в който са замесени два или повече героя от различни вселени в контекста на една история) с "Внедрени в час" (2012 г.). И по този начин да видим в един филм Крис Хемсуърт, Теса Топмсън, Чанинг Тейтъм и Джона Хил, но тази идея е била отхвърлена.

Първите три филма от франчайза са режисирани от Бари Зоненфелд, но това не важи и за този. Режисьорското място на Зоненфелд е заето от Ф. Гари Грей ("Италианска афера", 2003 г., "Бързи и яростни 8", 2017 г.).

"Мъже в черно: Глобална заплаха" няма да е първият филм, в който Крис Хемсуърт и Теса Томпсън играят заедно. Те вече направиха това в "Тор: Рагнарок" (2017 г.) и в "Отмъстителите: Краят" (2019 г.).

Снимка 429685

Източник: Alexandra Films

Интересно е, че и Хемсуърт, и Томпсън не са първите актьори, участвали както във филм или сериал на Marvel, така и в "Мъже в черно". Преди тях това са правили цели седем души. Сред тях са Томи Лий Джоунс, Росарио Доусън, Винсент Д'Онофрио, Джош Бролин и други.

В една от сцените от "Мъже в черно: Глобална заплаха", в която агент Ейч се бие с извънземно, е направена много забавна препратка към ролята на Крис Хемсуърт на Тор. Просто трябва да следим за сцена с чук и неговото хвърляне.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" с Крис Хемсуърт и Теса Томпсън - втори трейлър на филма

Ще успеят ли новите "Мъже в черно " да спасят света

"Мъже в черно: Глобална заплаха" с нов трейлър

Четвъртият филм ще излезе цели 22 години след първия, 17 след втория и седем - след третия. Ще завършим с една интересна прилика между "Мъже в черно: Глобална заплаха" и "Кръстникът" (1972 г.). Всъщност тя е много малка и вероятно нецеленасочена. В предстоящия филм има герой, който се казва Лука Брази, точно както и в "Кръстникът".

Премиерата на "Мъже в черно: Глобална заплаха" е на 21 юни