Вчера видяхме достойна битка с много предизвикателства, а журито отреди Даниел да напусне кухнята на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Надпреварата обаче продължава и тази вечер ще видим интересно предизвикателство -  щафетно готвене. Капитаните на двата отбора ще поставят основите на ястието, а то ще бъде довършено от съотборниците им. Те обаче ще разберат с кого ще готвят, едва когато изтекат техните 15 минути и дойде моментът за смяна.

Снимка 355047

Източник: bTV

Лидерите ще имат и само 15 секунди, за да предадат концепцията си и как трябва да изглежда ястието след смяната на още трима души. Отборите ще противопоставят телешко бон филе с патешки дроб, цветни пюрета и сос от круша срещу морска вариация от миди Сен Жак, скариди, калмари и сьомга със сос Холандез и крем от аспержи

Предстои да разберем как ще се справят хоби-готвачите с щафетната размяна на роли, а прецедент в кухнята ще принуди Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки да изпратят капитаните на двата отбора на дуел. Загубилият ще изпрати всички свои съотборници на финалния етап от стрес теста, след който един ще трябва да напусне. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Загубилият капитан и неговите трима колеги ще се превърнат в конкуренти, за да защитят мястото си в MasterChef с деликатес от риба морски език, италианска сланина, натут и зелен боб за 60 минути.

Снимка 355046

Източник: bTV

Освен със филетирането на непознатата риба, хоби-готвачите ще трябва да включват в рецептата си по още един компонент, който ще им бъде даван от журито на всеки 15 минути. В края на предаването един участник ще трябва да се раздели с кухнята на MasterChef.