Във вчерашния епизод видяхме кулинарен хазарт, много предизвикателства и един напуснал участник. 

MasterChef 2018: Кулинарен покер

MasterChef 2018: Кулинарен покер

И още един елиминиран

Тази вечер кухнята на MasterChef ще ни предложи отборна битка, в която капитанът на единия отбор ще може да избере кой да предвожда опонентите му. Хоби-готвачите ще имат привилегията да се възползват от съветите на двама професионалисти - Шеф Георги Бойковски и Шеф Веселин Калев.

Снимка 353707

Източник: bTV

Задачата им ще бъде да сготвят основно ястие и десерт за 10 души, а времето, с което ще разполагат е 60 минути.

Ще станем свидетели на опит за саботаж на противника, както и липса на спортсменство. Ще видим патешко магре с кореноплодни и сос от плодове и печена тиква с лешников крокан и канелен кръмбъл срещу комбинация от говежд медальон с портокалов сос, цветна гарнитура и "магия от шамфъстък" с меренг. 

Снимка 353708

Източник: bTV

Загубилият отбор ще отиде на стрес тест, в който ще получи специален MasterClass от Андре Токев. Той ще демонстрира как се приготвя агнешко сърце с опашки от раци и пролетни зеленчуци.

Част от техниките, които хоби-готвачите ще видят и трябва да повторят са: как се прави пудра от захар и манатарки, салата от листа на репички, сос холандез със спанак, карамел от сметана, сос от картофи и парени марули.

Снимка 353709

Източник: bTV

Двамата, които се представят най-зле ще трябва да готвят за оставането си в надпреварата. Те ще трябва да приготвят шест различни ястия с един и същи продукт - яйца. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Всяко ястие ще бъде оценявано от журито и ще получава точка, а който първи събере три точки, ще остане в играта.