Класиката на Луиза Мей Олкът е преживяла много екранизации, включително една с три награди Оскар и участието на Сюзън Сарандън и Уинона Райдър. Новата обаче очакваме с огромен интерес, защото жените, замесени в нея, никак не са "малки".

На режисьорския стол е Грета Гъруиг - страхотна актриса, но и режисьор, на когото дължим "Лейди Бърд". В него тя работи със Сирша Ронан, която в "Малки жени" поема най-значимата роля - тази на сестрата-бунтар Джо. В останалите роли са Ема Уотсън като Мег, Флорънс Пю като Ейми и Елиза Сканлън като Бет - четирите сестри Марч. В ролята на майка им е Лора Дърн, а на богата им леля - Мерил Стрийп.

Ако ни трябва още нещо, с което да се впечатлим и очакваме премиерата на филма, то това е участието на Тимъти Шаламе - няма да крием, че той ни се струва един от най-обещаващите и нетрадиционни актьори в Холивуд в момента.

За незапознатите припомняме историята - действието се развива в Масачузетс, малко след края на американската Гражданска война. Четирите сестри Марч живеят с майка си и трябва да намерят начин да оцелеят, като се сблъскат с традиционните за епохата и възрастта проблеми - сватба или кариера, любов, съзряване и сестринско съперничество.

Премиерата на Little Women e на 26 декември.