Идеята на "Лигата на справедливостта" (2017 г.) беше да събере на едно място цели шест супергерои на DC, които да окажат конкуренция в бокс офиса на "Отмъстителите".

Със задачата се нагърби режисьорът Зак Снайдър, който преди това свърши прилична работа с "Човек от стомана" (2013 г.) и "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (2016 г.).

Шест месеца преди премиерата на филма Снайдър реши да се оттегли заради трагедия в семейството му - самоубийството на 20-годишната му дъщеря.

И така Warner Bros. повериха довършителните работи по филма на Джос Уидън ("Отмъстителите"). И въпреки че той пренаписа и засне отново голяма част от сцените, крайният резултат не беше особено впечатляващ.

"Лигата на справедливостта" не се хареса особено нито на критиката, нито на феновете. Горе-долу от този момент насам фенове подеха и кампания в социалните мрежи, с която призовават Warner Bros. да пуснат версията на Зак Снайдър.

#ReleaseTheSnyderCut обикаля социалните мрежи от години и явно студиото най-накрая се е решило да даде на хората това, което искат. Версията на Снайдър все пак ще види бял свят, но не по кината.

Според Entertainment Weekly, през 2021 г. тя ще бъде пусната в HBO Max. А сега ни остава единствено да чакаме, за да разберем дали версията на Зак Снайдър е по-добра от тази, която видяхме по кината, както много хора смятат.