Всеки може да изиграе роля на добър човек. Не така обаче стои въпросът с ролята на лошите - но не абсолютните злодеи, а онези, които правят лошо с мисълта, че правят добро. С подобна задача се е заела Кейт Бланшет, а пък ние нямаме никакви съмнения, че ще се справи.

Тя е в ролята на Филис Шлафли в телевизионния сериал Mrs. America. Действието се развива през 70-те години в САЩ, а Шлафли е виден борец против феминисткото движение в страната.

Изрядна домакиня, майка и съпруга, тя успява да влезе в медиите с пълната си опозиция на исканията на Глория Стайнем (Роуз Бърн) и останалите, борещи се за равни права на жените. А любопитното е, че сериалът на Дави Уолър ("Момчетата от Медисън Авеню") представя събитията през гледната точка на Шлафли.

Бланшет смята, че появата на Mrs. America точно в този момент трябва да ни подейства като червена лампичка за случващото се в съвременната политика. Дано е така. Останалите в актьорския състав са Сара Полсън, Елизабет Банкс, Марго Мартиндейл, Джеймс Марсдън, Трейси Улман, Узо Адуба.

Премиерата на Mrs. America е на 15 април по Hulu.