Дали Искрата ще успее да запали искрата на лятото с новата си песен, предстои да видим.

Вероятно. Дори на бас може да се хванем. 

Без значение как ще я наречем, той Искрата сам си я нарича "експериментална". Но силата на "Chica Tranquila" е в контраста. При първо слушане е толкова ръбата, че си казваш кой и как може да направи нещо подобно. Като цяло обаче не е толкова далече от стила на Искрата, просто е малко по-смела от всичко, което досега сме слушали от него.

А контрастът с всички останали песни, които се появиха досега и имат шанс да ги слушаме до втръсване това лято, е голям. Гери-Никол с "Над закона", DARA с "Все на мен", Тита с "Photoshop" - и трите са така лъснати и толкова еднакви, че нещо, което ти бърка тъй дълбоко в окото и ухото - както го прави "Chica Tranquila", най-малкото те кара да го чуеш отново. Нещо като удоволствието на садиста и мазохиста, но в музикално отношение.

И, да, песента ще пасне идеално на настроения над определен градус. Но, в крайна сметка, нали лятото е затова - за да се отпусне човек и да се забавлява (умерено, разбира се). Нещо като голям петък-вечер-събота-сутрин.

Дали сме изгубили чувството си за хумор? Не, напротив.

Защото всеки ще се забавлява, докато гледа и слуша песента. И знаем, че ще го направи по своя си начин - като хейти, като се смее на (умишлено) пресилените моменти, на простия (разбирайте го, както си искате) текст и семплите много-дву-трисмислени словосъчетания, на изключително "напушения" начин на изпълнение, заснемане и герои.

DARA и новата й песен "Все на мен"

DARA, един хаштаг и все на мен

Дарина Йотова за печелившата комбинация, за провокациите и за новата си песен

И едва ли някой ще отрече, че няма мисъл зад тази (спестяваме определението) песен. А то, определението, ще си дойде от публиката. Защото "Chica Tranquila" е продукт, за който пазарът вече е подготвен и който той очаква. 

И ако докато слушаме песента на Искрата, незнайно защо се сещаме за "Кекс" на Папи Ханс, то е, защото Константин Трендафилов е ударил едно рамо на Искрен Тончев. Който пък му благодари за резултата - "дълбок и лиричен текст". 

Искрата и компания са лудували в испанския курорт Марбея под ръководството на режисьора Емануил Алберт. И без значение дали на нас и вас "Chica Tranquila" ни харесва, момчетата и момичетата са се забавлявали, както им харесва. Ако и на вас ви харесва, това е вашата песен. Ако не, ами не я слушате.

"Играем за победа" - новата песен на Михаела Филева и Искрата

Михаела Филева и Искрата играят за победа

Ново лятно парче

Само се чудим защо Папи Ханс не си изпя и тази песен, щом си я е написал.