Като филм "Отряд самоубийци" (2016 г.) определено имаше своите проблеми, но едно от нещата, с които се заби в съзнанието ни като пирон в кисело мляко, беше Харли Куин (Марго Роби).

Джон Сина, "Отряд самоубийци 2" и каква роля ще му бъде поверена

Джон Сина става супергерой в "Отряд самоубийци 2"

"Отряд самоубийци 2" изглежда все по-впечатляващо

Ето защо се зарадвахме при новината, че Warner Bros. подготвят самостоятелен филм за нея. До момента бяхме виждали снимки и кратък тийзър, но вчера, 1 октомври, беше разпространен и първият трейлър на "Хищни птици" (Birds of Prey).

От него става ясно, че г-ца Куин е прекратила взаимоотношенията си с Жокера (Джаред Лето) и това ѝ се отразява тежко. До момента е мислила, че има само една цел в живота - да служи на някого. Това обаче бързо се променя.

Оказва се, че в Готъм по същото време още няколко жени предприемат еманципация. Това са Черното канарче (Джърни Смолет-Бел), Huntress (Мери Елизабет Уинстед) и детектив Рене Монтоя (Рози Перес), а съдбата пък е така добра да ги събере.

Обединява ги една обща кауза, освен еманципацията, разбира се - да спасят Касандра Кейн (Ела Джей Баско). Момичето има нужда от помощ, защото по петите ѝ е тръгнал Черната Маска (Юън Макгрегър) - безпощаден престъпен бос. 

Birds of Prey, Харли Куин, Жокера и ще видим ли героя в новия филм

Ще видим ли Жокера и Харли Куин отново заедно

Birds of Prey се очертава да бъде много интересен

Трейлърът не разкрива много от сюжета и доста неща са неясни, но пък определено ни потопи в света на Харли Куин - цветен, луд и еманципиран

Премиерата на "Хищни птици" е на 7 февруари 2020 г.