"Годзила: Кралят на чудовищата" е в кината от 31 май и до момента се представя доста добре в бокс офиса, спечелвайки над 130 милиона долара.

"Годзила: Кралят на чудовищата", Мили Боби Браун и последен трейлър на филма

Да живее кралят

Годзила ли е най-могъщният Титан

Филмът обаче вече успя да разедини публиката и критиката. Започваме с публиката, а първият показател за интереса към филма са гореспоменатите приходи. В сайта за кино Rotten Tomatoes (към момента на писане на статията) са гласували над 15 000 потребители и сборната оценка е 85%.

Това по стандартите на сайта означава, че "Годзила: Кралят на чудовищата" е сертифициран като свеж. Оценката на критиката в сайта обаче е на противоположния полюс. Над 270 критика са дали своята оценка за филма и тя е едва 40%.

Контрастът тук е доста голям, но трябва да бъде взет предвид и фактът, че е голяма разликата и в броя на гласувалите. Филмът обаче намери своите критици и сред феновете. Така един от тях се хвана за недостатъците на сцена, която според нас е сред най-впечатляващите във филма.

Във въпросната сцена, Годзила изплува от дъбините на океана и се изправя. И тук идва проблемът, защото създанието е високо близо 120 метра. Това си е доста, но предвид факта, че се намира в дълбока част на окена, е почти невъзможно да стъпи на дъното, защото средната дълбочина надхвърля 3000 метра.

"Годзила: Кралят на чудовищата", Мили Боби Браун и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Годзила: Кралят на чудовищата“

Да живее кралят!

И тук въображението се развихря и започват предположенията как най-могъщият Титан успява да стои над водата. Сред догадките е, че Годзила е стъпил на подводна планина, кит, който я крепи, носи обувки с огромни платформи или просто краката му са невероятно дълги.