Тук смятаме да пропуснем коментарите за качеството и логичността на развръзката на Game of Thrones, а да се концентрираме върху един частен случай в последния епизод на епичния сериал.

Става дума за речта на Денерис Таргариен пред армията й на върха на останките на Червената цитадела. Актрисата Емилия Кларк направи изненадващо признание откъде е черпила вдъхновение за нея.

Снимка 424590

Източник: НВО

"Трябваше да науча няколко измислени езика - доткракси, валириански, и трябваше да произнеса много речи. Тази обаче ме напрегна особено много. Тя означава прекалено много за героинята ми и се притеснявах да не я прецакам. Държа ме будна в продължение на два месеца. Казвах я на печката си, на хладилника си, на прозореца в Белфаст. Той беше затворен, иначе хората щяха да помислят, че съм обезумяла", споделя с типичното си чувство за хумор Кларк пред Variety.

Снимка 424589

Източник: НВО

Актрисата признава, че е гледала речите на много световни лидери и диктатори на различни езици, за да провери дали ще усети значението им и без да знае езика.

"Получи се - абсолютно ти става ясно какво иска да каже Хитлер, на какъвто и език да говори." Така че Кларк го използва за вдъхновение за последната реч, която Денерис държи в живота си.