Кутията на MasterChef винаги крие нещо, за което участниците дори не са подозирали, а поредната изненада ще бъде тази вечер. 

MasterChef 2018: Първа отборна битка

MasterChef 2018: Първа отборна битка

И плеада от известни гости

Започнали да се опознават и изграждат приятелски връзки помежду си, конкурентите в кухнята на MasterChef ще бъдат изправени пред избор, който може да реши съдбата им. Първото кулинарно предизвикателство ще раздели претендентите на две, като им предложи различни кутии - със заек и зеленчуци.

Снимка 344893

Източник: bTV

Савина ще се изправи пред дилема, докато Снежана няма да се двоуми много при приготвянето на заека. Тези, които получат целина, нар, спанак, сладко от кайсии, бадеми, горчица, бяло вино, шоколад, шалот, стафиди, картоф, цвекло и бекон, ще трябва да намерят своя партньор с месо само за минута. 

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Ще има няколко важни критерии, с които да впечатлят журито, като един от тях ще бъде правилните техники, с които да не изсушат деликатното месо и комбинацията със сосове. Победителите ще бъдат двама, а наградата им ще бъде да избегнат елиминации. Освен това те мога да спасят по четирима от от загубилите. Останалите ще се изправят пред изпитанието да участват в MasterClass на Андре Токев. В кухнята на кулинарното шоу ще влезе един от най-големите критици на Токев - неговата дъщеря Елиза

Елиза и Андре Токев

Източник: bTV

Елиза и Андре Токев

Ще видим другото лице на Андре Токев, както и сърма от мида Сен Жак върху сос от хайвер с флан от гъби и канелони от праз с червено цвекло. Точно това ще трябва да приготвят и участниците, а за целта ще разполагат с 60 минути. Двамата, които се справят най-зле ще отидат на директна елиминация, в която ще трябва да изберат 5 от 10 продукта, с които да приготвят деликатес за 30 минути. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Единият участник ще демонстрира добра стратегия и устойчивост на стрес, което ще му осигури оставане в MasterChef, а другият ще трябва да напусне. Кой ще бъде той, предстои да разберем.