Вчера участниците в четвъртия сезон на MasterChef трябваше да се сбогуват с ястията, които по принцип приготвят, и да се настроят за ожесточената битка днес. 

Победителят в кутията на MasterChef - Йорданка, ще има правото да да сформира отбор от 10 души. Ситуацията обаче ще се промени, изборът ще отиде в ръцете на избираните, а само едно решение ще прати един от тях на стрес тест. 

Двата отбора ще трябва да приготвят основно ястие и десерт за 15 души в рамките на 60 минути, като вземат предвид, че един от гостите е вегетарианец. А сред гостите ще бъдат Кристина Димитрова, група "Мастило", Панайот Панайотов, Славка Калчева, Тита, Дара, Монти и други. 

Снимка 343707

Източник: bTV

Капитанът на единия отбор ще наложи мнението си за избор на рецепта, а другият ще изслуша идеите на колегите си. Но те ще имат и друга тежка задача - да пожертват свои съотборници, за да получат протеина, който ще готвят за специалните гости. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат свински котлет срещу една престилка, лаврак срещу двама готвачи и телешко бон филе, което ще изпрати на битка за оцеляване цели трима. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Победителят от миналия сезон на MasterChef - Божана Кацарова, ще провери кулинарни познания на загубилия отбор. Божана ще покаже своя прочит на "обикновената селска манджичка" рататуи. Новите съставки обаче ще се окажат доста трудни за участниците. Тримата хоби-готвачи, които не се справят със задачата, ще отидат на втори рунд от стрес теста, където Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще тестват тяхната артистичност. 

Снимка 343706

Източник: bTV

Изпитанието ще бъде още по-трудно, защото от кутия, пълна с черни продукти - шоколад, хайвер, ориз, миди, сусам, маслини, къпини, соев сос, мастило от сепия и трюфел - за 45 минути те ще трябва да приготвят красиво и вкусно ястие в два цвята, като единият трябва да бъде черен, а вторият - червен, зелен, жълт или бял.