Джон Уик определено е образ, който трудно може да бъде забравен, но същото важи и за Жокера. Между двамата няма много общо, освен че са отговорни за смъртта на доста хора.

"Джон Уик", хотел Континентал и сериалът, който се подготвя

Задава се сериал от света на Джон Уик

Ето и кой ще бъде в центъра на събитията

Режисьорът на "Жокера", който ще тръгне по кината този петък, 4 октомври, Тод Филипс обаче направи едно сравнение, което вбеси феновете на г-н Уик.

Според доста хора, "Жокера" е много опасен филм, защото проследява лудостта на един човек, което може да доведе реалното отключване на психични проблеми у много зрители.

В интервю за Associated Press Тод Филипс твърди, че всичко тези нападки са несправедливи. Режисьорът казва, че е гледал "Джон Уик 3" и е видял как публиката се радва на факта, че един бял мъж избива над 300 души в рамките на два часа.

"Защо този филм се придържа към различни стандарти", пита иронично Филипс. Определено трябва да признаем, че в думите му има логика, но феновете на Джон Уик не приеха добре изказването му.  

"Жокера", Хоакин Финикс и всичко, което знаем за филма

Всичко, което знаем за "Жокера"

Нищо не е такова, каквото изглежда

Те се хващат за думите му и буквално го разнищват. Започват от там, че Джон Уик не е бял мъж, защото Киану Рийвс има китайски и хавайски корени. След това се засяга и темата за убийствата. Според феновете на наемния убиец, той избива всички тези хора, за да оцелее, а не за развлечение, какъвто е случаят с Жокера в комиксите, пише ComicBook.