Джои Кинг, която в последните месеци стана една от най-актуалните актриси в Холивуд, побърза да отрече слухове по свой адрес, които се разпространяваха в Twitter. Тя използва профила си в платформата, за да обяви, че няма да играе ролята на Катара в игралната версия на "Аватар: Последният повелител на въздуха" на Netflix.

Снимка 492086

Източник: GettyImages

21-годишната актриса от The Kissing Booth написа: "Имам нула участие в проекта и дори не знаех за съществуването му, докато не влязох в Twitter днес и не ме заля потокът със слухове. Не смятам, че бяла жена трябва играе цветнокож герой."

Забележката на Кинг има пряко отношение към движението Black Lives Matter от последните месеци и възраженията на много хора, че в хитовите продукции има твърде малък процент цветнокожи актьори.

За момента все още няма подробности на какъв етап е работата по серияла на Netflix. Първоначалните му продуценти Майкъл Данте ДиМартино и Брайън Кониецко вече не участват в него. Припомняме обаче, че в киноверсията на "Последният повелител на въздуха" с участието на Дев Пател ролята на Катара се играеше от напълно бялата Никола Пелц, бъдещата снаха на семейство Бекъм.

Бруклин Бекъм, Никола Пелц и съпруг и съпруга ли са вече

Ожениха ли се Бруклин Бекъм и Никола Пелц

Какво предизвика подозренията