Безспорно можем да кажем, че Джеймс Уан свърши страхотна работа, режисирайки "Аквамен". Разбира се, филмът има своите слабости, но трябва да се казват и хубавите неща. 

"Аквамен", The Trench, Джеймс Уан - задава се spin-off на филма

Светът на "Аквамен" се разширява и става по-страшен

Нещата обаче няма да бъдат никак розови

Джеймс Камерън разкритикува сериозно "Аквамен", защото според него на филма му липсва реализъм. В интервю за Yahoo Камерън споделя, че "Аквамен" може и да е голяма забава, но той лично не би могъл да режисира подобен филм. 

Кадър от "Аквамен"

Източник: Alexandra Films

Кадър от "Аквамен"

Причината е, че такъв тип филми изискват скъсване със законите на физиката и реалността, и е някъде между Гръцката митология и приказките. А самият той не може да направи подобно нещо.

Кадър от "Аквамен"

Източник: Alexandra Films

Кадър от "Аквамен"

Джеймс Камерън допълва, че буквално е прекарал хиляди часове под водата заради снимките на продължението на "Аватар" и знае, че подводните кадри трябва да изглеждат реални. И въпреки че може да се наслади на "Аквамен", не го приема напълно, защото не изглежда реалистично. 

„Алита: Боен ангел“, Джеймс Камерън и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Алита: Боен ангел“ на Джеймс Камерън

Може ли киборг да се окаже повече човек от хората

Режисьорът казва още, че в продължението на "Аватар" усещането от подводните сцени ще бъде съвсем различно от това в "Аквамен". Но за това ще допринесе и използването на технология за снимане под вода, която никой преди това не е имал възможността да ползва.