Феновете на "Аватар" знаят на какво е способен Джеймс Камерън, когато говорим за въображение. "Алита: Боен ангел" пък е поредното доказателство, че с Камерън някой трудно може да се мери. E, историята не е негова, а е адаптация по манга комикса на Юкито Киширо, но Камерън е продуцент и сценарист на филма.

Сюжетът се развива в далечното бъдеще през 2563 г. Светът, разбира се, не е такъв, какъвто го познаваме днес. Технологиите са се развили до неузнаваемост, което далеч не е гаранция за по-качествен живот.

300 години преди събитията във филма се е случила голяма война, довела до почти пълното разрушаване и на наземните градове, и на летящите, защото в бъдещето, очевидно, ще има такива.

Снимка 406353

Източник: Alexandra Films

Така се е стигнало до създаването на Железния град - място, където живеят оцелелите. А оцелелите са работническата класа, по-голяма част от които имат крайници на роботи, ако целите вече не са такива. И всеки жител на това място мечтае да се качи на последния останал летящ град Залем, защото там е истинският Рай, и защото всички смятат, че там живеят само избраните.

Единственият начин това да се случи е като участват в Моторбол - състезание, участието в което обаче гарантира право да се качи в Залем единствено на абсолютния шампион.

Снимка 406373

Източник: Alexandra Films

Доктор Дайсън Идо (Кристоф Валц) е лекар, който лекува роботи и киборги. Един ден, докато търси части за пациентите си на бунището, той открива киборг, на който му липсва половината тяло. Въпреки това доктор Идо решава да го вземе в лабораторията си, за да го поправи.

Оказва се, че киборгът няма абсолютно никакви спомени, дори не помни името си. Ето защо доктор Идо кръщава машината на покойната си дъщеря - Алита. Но тя не е обикновен робот, защото технологията, която я захранва, е много по-мощна от тази, която се използва в момента.

Снимка 406354

Източник: Alexandra Films

Алита (Роза Салазар) е на цели 300 години и може и да не помни името си, но помни смъртоносното си обучение. Тази малка подробност ще се окаже изключително важна - сърцето ѝ е мощен генератор, какъвто не се е срещал от голямата война, разрушила света. Ето я и причината, която привлича вниманието на лошите във филма - Вектор (Махершала Али) и Нова (Едуард Нортън).

Те ще изпратят главорезите си по петите на Алита, а тя ще им докаже, че е човек повече от всички останали.

Премиерата на "Алита: Боен ангел" е на 15 февруари