Всички правят подкаст предавания. Такава е реалността по света, Такава е реалността вече и у нас. Факт е, че този формат на забавление е все по-популярен, а подкастовете на български език се увеличават с всеки изминал месец.

The Joe Rogan Experience, Spotify и сделката, която Джо Роугън е сключил със стрийминг платформата за подкаста си

Колко милиона плати Spotify за един от най-слушаните подкасти

Джо Роугън е получил солидна сума

Последнето попълнение в тази графа, което ни направи впечатление, е "Чел, слушал, гледал" на Storytel. То идва, за да запълни и малкото останало свободно време на хората, които хем обичат да четат книги, хем и да гледат филми и сериали.

Първият сезон на подкаста, който стартира на 11 ноември, съдържа седем епизода. Във всеки от тях ще бъде обсъждана книга, към която впоследствие се е обърнало и киното - за да я разкаже по неговия си визуален начин.

До момента налични за слушане (и гледане) от "Чел, слушал, гледал" са епизодите, посветени на "Сияние" и "Дивергенти".

"Доза щастие", Весела Тотева и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Доза щастие"

Падението и спасението на Весела Тотева - по най-въздействащия начин

В останалите епизоди до Коледа ще се обърне внимание на "Нормални хора" на Сали Рууни (с предстояща премиера в HBO GO), "Падение и спасение" на Весела Тотева (екранизиран като "Доза щастие"), "Човек на име Уве" на Фредрик Бакман и вечните класики "Отнесени от вихъра" на Маргарети Мичъл и "Малки жени" на Луиза Мей Алкот.

За да си говорят за героите и обсъждат всичко интересно около заглавията на книгите/филмите, Storytel са впрегнали цяло звездно войнство от популярни личности - Мила Робърт, Дамян Дамянов, влогърът Андреа Банда Банда, режисьорът Йордан Славейков, Христо Чешмеджиев, Ирмена Чичикова и Благой Иванов.

Поли Генова, "Смърфовете в Париж", Storytel и пускането на втората част от книгата

Поли Генова отново разказва смешни истории

Какво ли правят "Смърфовете в Париж"

"Чел, слушал, гледал" може да бъде намерен в YouTube, както и в по-известните стрийминг платформи за подкаст и музика.