Бен Афлек И Мат Дейман обединяват сили, за направят филм, който разкрива историята на една страхотна измама, свързана с McDonald"s. Двамата приятели планират да пренесат на големия екран случката за т.нар. Mcdonald"s Monopoly - промоция на веригата ресторанти за бързо хранене, която макар да не е позната у нас, добива широка популярност през 2001 г.

Полицейският служител Джеръм Джейкъбсън, който работи за веригата по това време, снабдява с промоционални модели на играта непознати, с което успява да ощети компанията с 24 милиона долара.

Джейкъбсън дори прави дарение на промоционален код от играта на стойност един милион долара на детска болница, което дарение остава неразкрито шест години.

Снимка 354405

Източник: GettyImages

NME пише, че Бен Афлек ще режисира филма, а Мат Деймън ще участва, но още не е ясно дали ще изиграе ролята на полицейския служител. Филмът все още няма заглавие, но е базиран на статията на Джеф Мейш в Daily Beast по случая.

Сценаристи ще са Пол Верник и Рет Рийс, а Мат Деймън и Бен Афлек ще бъдат и продуценти за Fox. Интересното е, че за този филм са се борили и Warner Bros., Universal и Netflix.

Все още няма информация и кога може да очакваме филма, както и кои са актьорите, които ще участват.