Джерард Бътлър няма намерение скоро да спира с екшън филмите, а това няма как да не ни радва, защото смятаме, че ролите от този жанр много добре му пасват.

Джерард Бътлър и пожарите в Калифорния - къщата на актьора изгоря

Къщата на Джерард Бътлър изгоря

Горските пожари в Калифорния продължават да бушуват

Една от най-емблематичните му е тази на агент Майк Банинг. Гледахме го как се опита да направи и невъзможното, за да защити американския президент в "Код: Олимп" (2013 г.) и "Код: Лондон" (2016 г.). Какво обаче ще се случи в третия филм от поредицата, който е със заглавие Angel Has Fallen (по всяка вероятност на български ще бъде "Код: Ангел").

Вече може да добием представа от първия трейлър на филма. Разбираме, че Алън Тръмбъл (Морган Фрийман) е новият президент на САЩ, а едно от първите му действия е да сложи Майк Банинг начело на тайните служби. Пред Entertainment Weekly, Бътлър споделя, че с Морган Фрийман не са имали много време да работят заедно, а от трейлъра и разбира защо.

При изненадваща атака с дронове, президентът е сериозно ранен и всички смятат, че Майк е отговорен за случилото се. Банинг, разбира се, е невинен и успява да избяга, но по петите му са полицията и ФБР в лицето на агент Томпсън (Джейда Пинкет Смит).

Джерард Бътлър и какво правят джентълмените

Колко голям джентълмен е Джерард Бътлър

Трудно може да останем разочаровани от Бътлър

Майк Банинг е притиснат до стената и не му остава нищо друго, освен да потърси помощ от своя баща Клей (Ник Нолти). От видяното става ясно, че Angel Has Fallen ще заложи доста сериозно на драмата, което си е доста обещаващо.

Премиерата на Angel Has Fallen е на 30 август