В началото на седмицата беше излъчен последният епизод от дебютния сезон на "Еуфория". Вече сме казвали, че това не е обикновен тинейджърски сериал, защото не спестява нищо.

"Еуфория", HBO и ще има ли сериалът втори сезон

Ще има ли "Еуфория" втори сезон

Остават само три епизода до края на първи сезон и този въпрос не ни дава мира

Много хора го определят като брутален, но точно в това се крие и чарът му. За да сработи магията и да останем тотално прехласнати по "Еуфория" пък са виновни актьорите.

Зендая влиза в главната роля, тази на 17-годишната наркозависима Ру, и тя е една от малкото, които имат някакъв актьорски стаж зад гърба си. Вече говорихме за това, че Хънтър Шефйър, която играе трансджендър момичето Джулс, прави дебюта си в индустрията.

Честно казано, не личи особено много, че ѝ е за първи път. Оказва се, че ролята в "Еуфория" е първа и за Ангъс Клауд. Той играе наркодилъра със златно сърце Фез и пред GQ споделя как се е стигнало до участието му в сериала на HBO.

Един ден Клауд се е разхождал по улиците на Манхатън, но е честен, че няма никаква представа какво е правил там. Именно на улицата се натъква на жена, която твърди, че е агент на таланти и иска да го включи в прослушване за нов сериал.

Ангъс първоначално е бил малко скептичен към идеята и не е искал да ѝ дава номера си, но в крайна сметка е склонил. Няколко дни и разговора по телефона по-късно се озовал в стая със сериозно гледащи го господа, които са очаквали от него да прочете няколко реда от сценария. Това е било прослушването му.

Зендая, „Еуфория“ и какво послание отправя сериалът на HBO

Зендая и предизвикателствата на „Еуфория“

Суровият свят на един от най-коментираните сериали в момента

Наложило се е да повтори упражнението и пред режисьора на първия епизод, а след това Сам Левинсън, създателят на сериала, се е свързал с него и му е казал, че е получава ролята на Фез.

Така Ангъс Калоуд се мести да живее в Лос Анджелис, където в продължение на осем месеца участва в снимките на сериала. Понеже индустрията е нова за него, Ангъс гледа видеа в YouTube, за да добие някаква представа как трябва да се държи пред камера.

Споделя, че е бил изненадан от това колко изморен е в края на един пълен снимачен ден. Няколко месеца след като снимките на "Еуфория" са приключили с него се свързват и първите мениджъри, които искат да го представляват.

Хънтър Шейфър, "Еуфория" и кое е трансджендър момичето от сериала

Кое е трансджендър момичето от "Еуфория"

Изгряващата звезда на Хънтър Шейфър

Ако кариерата му се развие добре и започне да се снима и в по-големи продукции, Ангъс Клаус спокойно ще може да каже, че е станал актьор като на шега.