Вторият онлайн турнир от Asbis StarCraft Challenge завърши.

Димитър „LRM-Technics" Сивков спечели надпреварата идвайки от схемата на загубилите.

Втория онлайн турнир от веригата Asbis StarCraft Challenge се проведе на 27 септември. Поради големия брой желаещи да премерят сили в една от най-обичаните мултиплейър игри за всички времена, организаторите от ESL България дадоха 64 квоти.

Големият интерес към StarCraft е породен не само от предстоящото излизане на StarCraft 2, но и в отсъствието на WCG играчите са гладни за състезания.

Както подобава за силен турнир битките бяха интензивни, завързани и интригуващи. Димитър „LRM-Technics" Сивков загуби от Калоян „IF.Jezuz" Енчев в мача от основната схема, но правилото за двойна елиминация му позволи да премине в схемата на загубилите. Малко по-късно двамата играчи се срещнаха отново, но този път LRM-Technics се оказа по-съобразителен и спечели.

Това го изведе до големия финал, където го очакваше победителят от първия LAN турнир Иларион „PRADA" Стаматов. Димитър Сивков беше загрял от предишната среща и макар и трудно успя да надделее, с което си осигури и титлата от турнира.

Освен, че зае първото място във втория онлайн турнир от Asbis StarCraft Challenge той прибра и голямата награда - озвучителна система Logitech X-210, а също така се класира и за финалите на серията от 8 турнира, които ще се проведат през декември.