Сюжетът е доста предвидим, но никой не очаква брилянтни диалози от филм, в който по дефиниция наблягат на езика на тялото. Новаторското в случая е хореографията, която не само е приятно еклектична, но е подсилена и от 3D ефекта. Който е гледал Запази последния танц (Save the Last Dance) от 2001 с Джулия Стайлс и, естествено, поредицата В ритъма на танца (Step Up), ще открие множество прилики.

Задължително имаме сблъсък на интереси - дали ще е между бели и черни или между класическия и уличния стил, ясно е, че танците ще разрешат проблема и ще има победа в някакво суперважно състезание.

Карли (Николa Бърли) и гаджето й Джей (Ъкуели Роуч) си имат група за улични танци. Докато Джей се опитва да се раздели с Карли и денс отбора, те губят мястото, където тренират и се налага да търсят ново, и то преди финала на важното състезание.

Карли успява да уреди зала за репетиции в местно балетно училище, но условието е да внедри балетните танцьори в своята група и да ги научи на брейк и стрийт денс. В новата си роля на хореограф на балетисти Карли среща Томас (Ричард Уинсър), който се застъпва за нея при сблъсъците й с предателя Джей. Скоро тя разбира, че ключът към победата е в танц, който ще съчетава класиката с уличния стил и след съвсем очакваните пречки преди големия ден танцьорите излизат на сцена със съвършено нова идея за представлението си. Всичко това е подкрепено от запомнящия се саундтрак с парчета на емблематични британци като Елтън Джон, N-Dubz и Tinie Tempah.

Твърде вероятно е да забравите историята веднага щом излезете от киносалона, но със сигурност ще запомните, че танцови филми е добре да се гледат в 3D салоните. Хореографията е поднесена от победители в английски танцови риалити формати - с две думи от хора, които са отраснали в лондонската стрийт култура и които, оставят впечатлението, че имат крайници от ластик. Определено танците в Улични танци 3D оправдават всичко извън тях.